Θεοδωρικάκος για Πιερία: «Παράνομη και παράλογη» η αρπαγή του διευθυντή

Θεοδωρικάκος για Πιερία: «Παράνομη και παράλογη» η αρπαγή του διευθυντή

Για «παράνομη και παράλογη συμπεριφορά» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στο περιστατικό που σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «παράνομη και παράλογη συμπεριφορά» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας, όπου αρνητές του κορωνοϊού αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», «συνέλαβαν» τον διευθυντή του σχολείου και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στη δήλωσή του, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει τα εξής: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά. Όποιοι προκαλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη».

Κακουργηματική δίωξη που αφορά στο αδίκημα της αρπαγής από κοινού ασκήθηκε σε βάρος των 11 συλληφθέντων της εν λόγω ομάδας.

Κεραμέως: Αδιανόητη η επίθεση

«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter, χαρακτήρισε «αδιανόητη» την επίθεση και ανέφερε πως «έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τoν Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή