Πολεμικό το κλίμα στην Εξεταστική

Πολεμικό το κλίμα στην Εξεταστική

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να έχουν καταλήξει ήδη σε πόρισμα αναφορικά με την εν εξελίξει έρευνα για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αλληλοαναιρούμενες «αναγνώσεις» εκ μέρους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ όσων οι μάρτυρες καταθέτουν, αλλά και συνεχείς εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων ανακοινώσεις οι οποίες έχουν χαρακτηριστικά σύνοψης πορίσματος –που θα πρέπει, ως γνωστόν, να συνταχθεί μετά το τέλος των εργασιών– συνεχίζονται στη Βουλή οι συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ελέχθησαν εκατέρωθεν με επίκεντρο και αφορμή την κατάθεση, την περασμένη Τρίτη, του κ. Μ. Γκάλγκου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Initiative που είχε αναλάβει την καμπάνια στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην εξεταστική επιτροπή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, κύκλοι της Ν.Δ., για την ίδια κατάθεση του ίδιου μάρτυρα, σημείωναν: «Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό καθώς ο μάρτυρας παρέθεσε όλα τα στοιχεία της διαδικασίας». Αλλη περίπτωση την Πέμπτη 9/12 με μάρτυρα τον καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρο της Ελεγκτικής Αρχής Δημοσκοπήσεων Θεόδ. Χατζηπαντελή: «Xείμαρρος αποκαλύψεων» που «έφεραν σε αμηχανία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», λένε οι γαλάζιοι. Για την ίδια κατάθεση, ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε άλλη εικόνα: «Κόλαφος για τη Ν.Δ. και τα ψεύδη της η κατάθεση του μάρτυρα Θεόδ. Χατζηπαντελή», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, καταγράφονται και εκρήξεις την ώρα των συνεδριάσεων (ενδεικτικά αναφέρονται το «ακρωτηριάζετε τη Δημοκρατία» που έχει πει ο κ. Γ. Ραγκούσης προς τη Ν.Δ. και το «κατά κόρον αλλοιώνετε τις μαρτυρίες των μαρτύρων» του κ. Γ. Κεφαλογιάννη προς τον κ. Ραγκούση), ενώ οι δύο πλευρές δηλώνουν ουσιαστικά πως έχουν ήδη καταλήξει σε πόρισμα: «Oλόκληρο το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε», λένε οι της Ν.Δ. «Η κυβέρνηση ομολογεί την ενοχή της», σχολιάζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα, έως τώρα, συμπληρώνεται από την απόφαση, πολύ νωρίς, του ΜέΡΑ25 να αποχωρήσει από την Εξεταστική επειδή δεν έγιναν δεκτά αιτήματά του για κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων. «Η Εξεταστική μετετράπη σε παρωδία», είπε η κ. Φωτεινή Μπακαδήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή