Μηνύματα από Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Μηνύματα από Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Μήνυμα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΙΝΑΛ, που εκλέγει τη νέα ηγεσία του αύριο, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που εξέλεξε χθες νέο γραμματέα τον 32χρονο Παύλο Μαρινάκη.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΙΝΑΛ, που εκλέγει τη νέα ηγεσία του αύριο, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που εξέλεξε χθες νέο γραμματέα τον 32χρονο Παύλο Μαρινάκη. Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες της Ν.Δ., όπως καταγράφηκαν και στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές όπου συμμετείχαν 135.000 μέλη του κόμματος, βρήκε ευκαιρία να κάνει αναφορά και στο ΚΙΝΑΛ, που είναι στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος λόγω των εσωκομματικών εκλογών. «Επιλέγουμε τις ανοικτές διαδικασίες που ταιριάζουν στα ανοικτά μυαλά. Βλέπω με χαρά ότι στον ίδιο δρόμο κινείται και το ΚΙΝΑΛ. Είναι υγεία για το πολιτικό σύστημα η δημοκρατία στα κόμματα», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αναζητάει ουσιαστικές προτάσεις από την αντιπολίτευση, καλώντας τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. «Ελπίζω να ακούσουμε ουσιαστικές προτάσεις από το τρίτο κόμμα της Βουλής, γιατί το δεύτερο αποδείχθηκε ουραγός στην αξιοπιστία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω να ακούσουμε ουσιαστικές προτάσεις από το τρίτο κόμμα γιατί το δεύτερο αποδείχθηκε ουραγός στην αξιοπιστία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη επιφύλασσε και μια σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, που σε αντιδιαστολή με το ΚΙΝΑΛ δεν επιλέγει καμία ανοικτή διαδικασία. «Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ένα κόμμα που κάθε τόσο συντόνιζε κινητοποιήσεις, σήμερα δυσκολεύεται να οργανώσει ακόμα και ένα συνέδριο», ανέφερε σε ένα σημείο, για να συμπληρώσει: «Μια παράταξη που αυτοαποκαλείται “λαϊκή” αρνείται να εκλέξει αρχηγό από τον λαό. Δύναμη που διαλαλεί ότι είναι προοδευτική παραμένει αραχνιασμένη σε παλαιοκομματικές πρακτικές». Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «δημόσια καταστροφολογία», λέγοντας πως η τακτική αυτή «συνδέεται τελικά με τη δειλία του, με την ίδια τη δημοκρατία», καθώς «η εσωκομματική ασφυξία γίνεται συχνά μεγάφωνο για τα πιο χυδαία fake news, ειδικά στο ζήτημα της πανδημίας».

Πλην των παραπάνω που έχουν ιδιαίτερη αξία ενόψει της συνέχειας, το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού αφορούσε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. «Τα προγράμματά μας συμβαδίζουν με τα δύο συνθήματά μας, “το είπαμε, το κάναμε” και “ανάπτυξη για όλους”», είπε και πρόσθεσε ότι στους 29 μήνες που η παράταξη βρίσκεται στην κυβέρνηση αλλάζει πρόσωπο η πατρίδα. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η κυβέρνησή μας δεν ανέλαβε απλώς να συνεχίσει ή να διορθώσει μια πορεία», αλλά «να ανατάξει συνολικά τη χώρα, να λύνει τα προβλήματα του χθες, να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις τού σήμερα και να διαχειρίζεται ταυτόχρονα πολλές κρίσεις». Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στις κρίσεις, στις οποίες, όπως είπε, «η πατρίδα αντέδρασε, αμύνθηκε, οργανώθηκε και τελικά νίκησε», ενώ επισήμανε και το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, που έχει ψηφίσει 250 νέους νόμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή