Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία – Μαζική η συμμετοχή

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία – Μαζική η συμμετοχή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 15.45 η συμμετοχή είχε φτάσει στους 160.000 ψηφοφόρους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς προβλήματα και με σημαντική συμμετοχή εξελίσσεται ο Β’ γύρος των εκλογών που θα αναδείξουν την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Στις 15.45 η συμμετοχή είχε φτάσει στους 160.000 ψηφοφόρους. Υπενθυμίζεται ότι στον Α’ γύρο προσήλθαν 270.000 πολίτες.

Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι είναι δύο, δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε απαιτείται καταβολή εκ νέου των 3 ευρώ. Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου 1,5 ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο της διαδικασίας.

Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

«Σήμερα ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης, τόνισε: «Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Τα αποτελέσματα του α’ γύρου

Στον πρώτο γύρο πρώτος ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσε 98.431 ψήφους (36,88%), δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο ψήφισαν 74.093 ψηφοφόροι (27,97%), τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους (25,98%), στη τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους (3,25%), πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος που συγκέντρωσε 7.946 ψήφους (2,92%) και στην έκτη θέση ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους (2,94%).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή