ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει παρουσία του πρωθυπουργού η Ιερά Σύνοδος – Τι βρίσκεται στην ατζέντα

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξάγεται η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Συνεδριάζει παρουσία του πρωθυπουργού η Ιερά Σύνοδος – Τι βρίσκεται στην ατζέντα

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξάγεται η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στον πρωθυπουργό είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση η ΔΙΣ.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η πανδημία ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών, ωστόσο δεν θα είναι τα μόνα θέματα που θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση. Σε αυτό το πλαίσιο, παρούσα στη συνεδρίαση είναι και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και η υπουργός Παιδείας είναι η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στην έδρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σε ό,τι αφορά την εκκλησία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι στην ατζέντα της συζήτησης του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο υπάρχει το ζήτημα της πανδημίας, όπως και άλλα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Υπενθύμισε, δε, ότι και για την Εκκλησία υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς προσέλευσης των πιστών στις θρησκευτικές Λειτουργίες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr