Πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ

Πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ

Την ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση αναμένεται να προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντας τη νέα σχέση του με το ΚΙΝΑΛ.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση αναμένεται να προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντας τη νέα σχέση του με το ΚΙΝΑΛ. Αυτό που ξεκαθαρίζουν κομματικές πηγές από την Κουμουνδούρου είναι πως ο νέος επικεφαλής της Χ. Τρικούπη θα κριθεί πολύ σύντομα στην πράξη, αφού θα πρέπει να απαντήσει στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Το πρέσινγκ αναμένεται να είναι σκληρό και υπάρχουν στελέχη που υποστηρίζουν πως περίοδος χάριτος δεν υπάρχει για τον νέο πρόεδρο. Τα διλήμματα είναι σαφή, τονίζουν: «Τι λέει για τον κατώτατο μισθό, συμφωνεί στην άμεση αύξησή του στα 800 ευρώ; Τι πιστεύει για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για το κοινωνικό κράτος, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την εκχώρηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης;». Θα ζητήσουν να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για την ακρίβεια και την έκρηξη των ανατιμήσεων τόσο στην ενέργεια όσο και σε όλα τα αγαθά, για την ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και για την εκπαίδευση. «Είναι υπέρ των παρεμβάσεων Κεραμέως σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την αναγνώριση ισοτιμίας κολεγίων;», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου.

Τι θέλει να πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας; Να καλέσει από νωρίς τον Νίκο Ανδρουλάκη να διαλέξει στρατόπεδο. «Δημοκρατική παράταξη μπορεί να είσαι μόνο με μέτωπο στη Δεξιά, πόσο μάλλον στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Μητσοτάκη», τόνιζαν συνεργάτες του προέδρου, δείχνοντας τη διαχωριστική γραμμή που θέλει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. και καλώντας τον νέο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να κρατήσει ξεκάθαρες αποστάσεις από την κυβέρνηση.

Η Κουμουνδούρου θα καλεί τον κ. Ανδρουλάκη να τοποθετείται έναντι όλων των πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση.

Δεν είναι μυστικό ότι στην Κουμουνδούρου βλέπουν πως η πρώτη δημοσκοπική εικόνα που θα δοθεί για το ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα θα δίνει έναν «αέρα» στον Νίκο Ανδρουλάκη. Και αμφισβητώντας για άλλη μια φορά τις μετρήσεις, θυμίζοντας την αποτυχία της πρώτης Κυριακής των εκλογών στη Χ. Τρικούπη, αφήνουν να εννοηθεί πως τυχόν πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο μια συντονισμένη προσπάθεια να θολώσει την απήχηση που έχουν οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα στην κοινωνία. Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως όσο η φθορά του πρωθυπουργού μεγαλώνει, οι κεντρώοι απογοητευμένοι ψηφοφόροι θα γυρίσουν την πλάτη στη Ν.Δ., συνεπώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που πρέπει να ανησυχεί από τις αλλαγές στο ΚΙΝΑΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στο τηλέφωνο τον Νίκο Ανδρουλάκη τη Δευτέρα. Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης με θέμα τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της κατάρρευσης του ΕΣΥ. Οι δυο τους φέρεται να συμφώνησαν να επικοινωνήσουν το επόμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή