ΣΥΡΙΖΑ: «Καμπανάκι» προς διαφωνούντες

ΣΥΡΙΖΑ: «Καμπανάκι» προς διαφωνούντες

Μπορεί οι τόνοι στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανέβηκαν, ωστόσο κατεγράφη ο απόηχος των διαφοροποιήσεων Ξανθού, Φίλη για τις «VIP ΜΕΘ».

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι τόνοι στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανέβηκαν, ωστόσο κατεγράφη ο απόηχος των διαφοροποιήσεων Ξανθού, Φίλη για τις «VIP ΜΕΘ». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και η ατζέντα ήταν για τον προϋπολογισμό, πρώτος έβαλε το θέμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναφέρθηκε ειδικότερα στα social media και την ανθρωποφαγία που, όπως επεσήμανε, λαμβάνει χώρα, φέρνοντας ως παράδειγμα συντονιστή νομαρχιακής επιτροπής που προέτρεψε την αριστερή πτέρυγα του κόμματος «να πάρει την “ομπρέλα” της στην παραλία». Παρέχοντας στήριξη στον Ανδρέα Ξανθό θεώρησε λάθος που αμφισβητήθηκε και φέρεται να ζήτησε να συνταχθεί ένα συνοπτικό σημείωμα για την υγεία, έτσι ώστε να υπάρχει μια ενιαία γραμμή. Στην ίδια γραμμή με τον κ. Τσακαλώτο κινήθηκαν οι Ν. Βούτσης, Δ. Βίτσας, Θ. Δρίτσας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η γραμμή του κόμματος για την πανδημία είναι ενιαία και υπεύθυνη.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε σε σχέση με τον Ανδρέα Ξανθό πως το θέμα του δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, ζητώντας εκ νέου τη σύγκληση της Κ.Ο., μετά τον προϋπολογισμό, προκειμένου να τεθούν τυχόν θέματα διγλωσσίας που ταλαιπωρούν το κόμμα. Σε θέματα πολιτικής αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας πολλές φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη ριζοσπαστική Αριστερά και ότι το διχαστικό κλίμα δεν βοηθάει το κόμμα. Απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα έδωσε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μπορεί να κάλυψε τον Ανδρέα Ξανθό για το τι ακριβώς εννοούσε όταν υποστήριζε σε συνέντευξη για την προτεραιοποίηση  ασθενών στις ΜΕΘ πως «δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει» και να δήλωσε πως είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί του, ωστόσο έδειξε πως διαφωνεί με την κίνησή του να μην υπογράψει την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η γραμμή του κόμματος για την πανδημία είναι ενιαία και υπεύθυνη και ζήτησε όμως γενικά να μη δίνονται αφορμές που εργαλειοποιούνται από πολιτικούς αντιπάλους. «Να είστε πιο προσεκτικοί στις δημόσιες παρεμβάσεις σας», τόνισε εμφατικά και χαρακτήρισε «τρικυμία σε ποτήρι εν απουσία της κοινωνίας και των αγωνιών της» τις συζητήσεις εσωκομματικής κατανάλωσης. Στον Νίκο Φίλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως η ριζοσπαστική Δεξιά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη ριζοσπαστική Αριστερά, αλλά απαιτεί τη δημιουργία συμμαχίας δυνάμεων.

Ο προϋπολογισμός

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μια συνολική κοινοβουλευτική μάχη σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική Μητσοτάκη». Κατηγόρησε  το Μαξίμου πως παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό ο οποίος θεωρεί λήξασα την πανδημία και παροδικό το κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας. Ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα κινηθεί προγραμματικά με ρεαλιστικές προτάσεις, «μακριά από τις ιδεοληπτικές εμμονές, την ανικανότητα και την αδράνεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή