ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Κατρίνης: Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Με καταγωγή από το Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο 46χρονος Μιχάλης Κατρίνης, εκ των πλέον στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Μιχάλης Κατρίνης: Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Με καταγωγή από το Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο 46χρονος Μιχάλης Κατρίνης είναι ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιους, τον Γιάννη και τον Βασίλη.

Τελείωσε τις μαθητικές του σπουδές στα σχολεία του Πελοπίου, ενώ ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με «άριστα», λαμβάνοντας βραβείο του Ιδρύματος «Ι. Λάτση».

Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε σε ιδιωτικό οδοντιατρείο.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος), καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλάει αγγλικά.

Εχει διατελέσει  επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει προβεί σε ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε επίσης ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο και στο ΚΥ Λ. Αλεξάνδρας.

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2007

Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Στη διάρκεια αυτής της Κοινοβουλευτικής Περιόδου διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας με 22.565 ψήφους. Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Επίσης, διετέλεσε εισηγητής του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών.

Παράλληλα, ορίζεται μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου αναλαμβάνει επικεφαλής-για την Ελλάδα-της εκστρατείας ‘’1 στα 5’’ εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών

Τον Ιούλιο του 2019 εκλέγεται Βουλευτής στο Νομό Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής με 6.738 ψήφους και ορίζεται μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της διαδικασίας συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP)