Συναντήσεις με τα κόμματα ετοιμάζει ο Τσίπρας

Συναντήσεις με τα κόμματα ετοιμάζει ο Τσίπρας

Στην τελική ευθεία της συγκρότησης του αντικυβερνητικού μετώπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και πολύ σύντομα θα κάνει το ταμείο για τις δυνάμεις που αποφάσισαν να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία της συγκρότησης του αντικυβερνητικού μετώπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και πολύ σύντομα θα κάνει το ταμείο για τις δυνάμεις που αποφάσισαν να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προτάσσει είναι η δημιουργία ενός πλαισίου προτάσεων που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κομβικός θα είναι ο ρόλος που θα παίξουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 και πώς θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά τους παραγωγικούς φορείς σειρά έχουν τα κόμματα, με τον κ. Τσίπρα να στοχεύει, συναντώντας τους αρχηγούς τους, να δείξει στην κυβέρνηση πως είναι μόνη της απέναντι στις προοδευτικές δυνάμεις. Ο κίνδυνος να θεωρηθεί πως ο τέως πρωθυπουργός επιχειρεί να «καπελώσει» με την παρουσία του τον προοδευτικό χώρο υπάρχει και τον γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου. Οπως επίσης ότι η κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχής τόσο για την παρουσία του στη Βουλή από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα όσο και για τα κυβερνητικά του πεπραγμένα.

Ο κ. Πολάκης τάραξε και πάλι τα νερά, καθώς τάχθηκε υπέρ του πολιτικού ελέγχου σε ανεξάρτητες αρχές, όπως η ΑΑΔΕ.

Συνεχίζοντας τα ανοίγματα στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει σήμερα για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί αύριο στο συνέδριο του PES. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης παρά το βαρύ πρόγραμμά του, λόγω των νέων καθηκόντων του, θα βρεθεί στη βελγική πρωτεύουσα. Μεγάλο ενδιαφέρον συνεπώς θα έχει η πρώτη διά ζώσης επαφή των δύο αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει να μιλήσει στο πάνελ «Δίκαιες Ευκαιρίες» για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Στο περιθώριο του συνεδρίου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, τον επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε., Πάολο Τζεντιλόνι, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, την επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, και άλλους αξιωματούχους.

Για άλλη μία φορά πάντως τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ τάραξε ο Παύλος Πολάκης. Σε κομματική εκδήλωση μίλησε για κατάργηση ανεξάρτητων αρχών. Κατήγγειλε την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για «κουκούλωμα» υποθέσεων και συμπλήρωσε: «Αυτή την αρχή θα την κρατήσουμε; Είναι προφανές», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ή κάτι άλλες ανεξάρτητες αρχές ή για παράδειγμα την ΑΑΔΕ, η οποία έχει μια αυτονομία, υποτίθεται, ακόμα και από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν πρέπει να επανέλθει υπό πολιτικό έλεγχο;». Η απάντηση ήρθε από τη Ν.Δ. που σχολίασε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”». «Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και τον διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014», ανέφεραν από τη γαλάζια παράταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή