Ανδρουλάκης: Εναλλακτικός πόλος έναντι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Εναλλακτικός πόλος έναντι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Με ισχυρό μήνυμα για ανανέωση εμφανίστηκε ο κ. Ν. Ανδρουλάκης χθες στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισχυρό μήνυμα για ανανέωση εμφανίστηκε ο κ. Ν. Ανδρουλάκης χθες στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Ο νεοεκλεγείς αρχηγός κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί ανασυγκρότηση εκ βάθρων, προκειμένου να αναδειχθεί ένας εναλλακτικός προς τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ πόλος στην πολιτική σκηνή της χώρας, με ιδεολογική ταυτότητα στον χώρο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Εχει συμβολικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη σύντομη ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στον τίτλο «ΚΙΝΑΛ», μίλησε δύο φορές για το «ΠΑΣΟΚ», χρησιμοποίησε τρεις φορές τον όρο «Κίνημα», ενώ οκτώ φορές μίλησε για «Παράταξη» με ή χωρίς τον προσδιορισμό «Δημοκρατική». Υπό αυτό το πρίσμα και επικαλούμενος την ανάγκη για ενότητα, ο νέος αρχηγός μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η Δημοκρατική Παράταξη είναι έτοιμη να ανακτήσει τον ρόλο που της αξίζει στην πολιτική ζωή της χώρας. Ενωμένοι, όλοι μαζί, να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη, το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας, το Κίνημά μας μια λύση για την Ελλάδα. Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως η κοινωνία «κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στην ανασφάλεια».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της προς το ΠΑΣΟΚ επειδή «κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στη διαίρεση, στην ανασφάλεια και στις άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις». Και αφού έδειξε τις κοινωνικές ανισότητες, την εργασιακή ανασφάλεια, την κλιματική κρίση και την ενεργειακή φτώχεια, καθώς και την οικονομία ως τα πεδία παρεμβάσεων του Κινήματος το προσεχές διάστημα, καταλόγισε σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «έλλειμμα στρατηγικής» στην εξωτερική πολιτική, και αντιστοίχως «ατολμία» και «αδυναμία ανταπόκρισης με σοβαρότητα» στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ως προς τα εσωκομματικά, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι αμέσως ξεκινούν «διαδικασίες αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος από τη βάση», προσθέτοντας ότι στόχος είναι «η δημιουργία ενός κόμματος ανοιχτού και σύγχρονου, μακριά από πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες». Για να συμπληρώσει: «Αυτή η προσπάθεια θα αναζωογονήσει την παράταξη και θα φέρει ισχυρά ψηφοδέλτια σε κάθε νομό, ώστε να δώσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή