Πόλεμος στην Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις

Πόλεμος στην Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις

Σε περιβάλλον διαρκούς έντασης άρχισε χθες το απόγευμα στην εθνική αντιπροσωπεία, παρουσία του πρωθυπουργού, η πενθήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και έγκρισης του προϋπολογισμού για το 2022.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιβάλλον διαρκούς έντασης άρχισε χθες το απόγευμα στην εθνική αντιπροσωπεία, παρουσία του πρωθυπουργού, η πενθήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και έγκρισης του προϋπολογισμού για το 2022. Η συζήτηση που άνοιξε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, και η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, αναμένεται να έχει χαρακτήρα εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεσης, με αναφορές ακόμα και σε παράπλευρες υποθέσεις που τροφοδοτούν τα μέτωπα συγκρούσεων, όπως είναι εκείνη η οποία έχει ως επίκεντρο την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Τσίπρας «αποφάσισε να αιτηθεί τη σύσταση της επιτροπής με καταγγελίες αντίστοιχες με αυτές του 2019 για τις οποίες μάθαμε ότι ζήτησε συγγνώμη», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία.

Ενδεικτικές του κλίματος είναι ανακοινώσεις που εξέδωσαν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Εξεταστικής, με αφορμή την κατάθεση του κ. Δημ. Μαύρου που προσήλθε ως μάρτυρας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ). Ειδικότερα, καθώς ο κ. Μαύρος επανέλαβε παλαιότερη αναφορά του σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει συγγνώμη για την τότε οξύτατη κριτική του για τις δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. μεταξύ άλλων αναφέρει: «H υποκριτική στάση του Αλέξη Τσίπρα αναδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Μαύρος υπενθύμισε ότι ενώ πριν από τις ευρωεκλογές του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις δημοσκοπήσεις για τις χαμηλές πολιτικές του πτήσεις, αμέσως μετά τις εκλογές του ζητούσε μέσω sms συγγνώμη για την άδικη κριτική του. Και αυτή όμως η κίνηση του κ. Τσίπρα ήταν υποκριτική. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αποφάσισε να αιτηθεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με καταγγελίες αντίστοιχες με αυτές του 2019 για τις οποίες μάθαμε ότι ζήτησε συγγνώμη. Το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα είναι προφανές».

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Η κατάθεση του κ. Μαύρου αποτελεί κόλαφο για τον κ. Μητσοτάκη και το καθεστώς που επιχειρεί να στήσει με χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή