Θεωρείο: Αλλαγή φρουράς στο υπ. Υγείας

Θεωρείο: Αλλαγή φρουράς στο υπ. Υγείας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή φρουράς θα έχουμε –όπως όλα δείχνουν– στο υπουργείο Υγείας, με τον Π. Πρεζεράκο να αποχωρεί το επόμενο διάστημα από το υπουργείο και τη θέση του γ.γ. Δημόσιας Υγείας. Κατά πάσα πιθανότητα θα τον αντικαταστήσει –όπως είχε γράψει παλαιότερα και η στήλη– η Ειρ. Αγαπηδάκη, η οποία σήμερα είναι στο Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Κατά πληροφορίες, ο κ. Πρεζεράκος έχει ήδη ενημερωθεί για τις κυβερνητικές προθέσεις και, όταν του προτάθηκε μετακίνησή του σε άλλο πόστο, αποκρίθηκε πως απλώς θα γυρίσει στο πανεπιστήμιο.

Ο καιρός

Ο εχθρός της αλήθειας δεν είναι το ψέμα αλλά οι πεποιθήσεις, έλεγε ο Νίτσε. Η ρήση βρήκε για μία ακόμη φορά εφαρμογή, καθώς μετά την αναβολή της επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο άρχισαν τα σενάρια για την «ενδοτική» Πρόεδρο, πως ανέβαλε το ταξίδι για να μη… δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι. Η αλήθεια, βεβαίως, είναι στον κακό μας τον καιρό. Κυριολεκτικά. Η Πρόεδρος, η οποία είναι επίτιμη δημότις του ακριτικού νησιού, είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του Δήμου Καστελλορίζου για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου του νησιού για τα Χριστούγεννα και να μοιράσει δώρα στους μαθητές, ενώ επρόκειτο να επισκεφθεί την 95 ΑΔΤΕ, στη Ρόδο. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, δεν επέτρεψαν το ταξίδι, που θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία.

Καρφί για Πολάκη

Ενα απίστευτο καρφί πέταξε ο Δ. Βίτσας χθες στη Βουλή για τον Π. Πολάκη, κατηγορώντας τον ευθέως για αντιεμβολιαστικές θέσεις. Ολα άρχισαν όταν ο Θ. Σκυλακάκης καυτηρίασε τη στάση στελεχών της αξ. αντιπολίτευσης στο θέμα των εμβολιασμών. Τότε πετάχτηκε η κ. Αυγέρη και απάντησε, με τον κ. Βίτσα να ανταπαντά πως δεν αναφέρθηκε σε αυτήν ο υπουργός και να προσθέτει: «Αν ήταν εδώ, ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να απαντήσει επί του προσωπικού».

«Πατριωτική» γραμμή

Τις πρώτες κινήσεις του μετά την κάλυψη των βασικών θέσεων του κόμματος σχεδιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το πρώτο στίγμα που θα δώσει ο νέος πρόεδρος, απαντώντας στην κριτική πως δεν παίρνει θέση για κρίσιμα ζητήματα, θα είναι στα εθνικά θέματα. Στόχος, να «μιλήσει» σε ένα προοδευτικό κοινό, το οποίο όμως έχει πατριωτικές αναφορές. Πρώτο βήμα, η έντονη κριτική στους Σοσιαλιστές της Ισπανίας για τη συμφωνία με την Τουρκία, θέμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση με καθυστέρηση του τομεάρχη κ. Κατρούγκαλου. Οπως μου είπε συνεργάτης του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, «φίλοι οι σύντροφοι, φιλτάτη η πατρίδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή