ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για ανάκληση αδειών στον ΕΦΚΑ: Έπραξα το αυτονόητο – Οι υπάλληλοι δεν θα χάσουν άδειες

Χατζηδάκης για ανάκληση αδειών στον ΕΦΚΑ: Έπραξα το αυτονόητο – Οι υπάλληλοι δεν θα χάσουν άδειες

Ανάρτηση σχετική με το αίτημά του προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ζητώντας να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων κατά την περίοδο των εορτών, πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας τονιζόταν πως ο υπουργός «κατέληξε δε σε αυτήν την απόφαση, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων, μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών».

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Θεωρούσα ότι έκανα το αυτονόητo: Ζήτησα να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, ενόψει των εορτών, για να βγουν συντάξεις, για να κλείσουν εκκρεμότητες των ασφαλισμένων και για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αυτές τις μέρες».

«Βλέπω όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Αυγή που χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία μου “επικοινωνιακού τύπου απόφαση” και την Εφημερίδα των Συντακτών που γράφει ότι τάχα είμαι… σε αδιέξοδο. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι δικό μου! Το πρόβλημα είναι των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων που δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω αυτές τις μέρες. Κι όλοι αυτοί που διατυμπανίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής πολιτικής δεν πρέπει να ξεχνούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αυτήν ακριβώς την κοινωνική πολιτική. Οι υπάλληλοι δεν θα χάσουν τις άδειές τους. Όπως προβλέπει ο νόμος, θα τις πάρουν το 2022», επισημαίνει ο υπουργός και καταλήγει:

«Με τόσους ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν επιτέλους τη σύνταξή τους, με τόσους ασφαλισμένους που θέλουν να εξυπηρετηθούν, π.χ. να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, πόσο λογικό θα ήταν ο υπουργός να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Φτάνει πια με αυτή την εμπαθή και χολερική αντιπολίτευση. Την αντιπολίτευση που δεν δείχνει τίποτα άλλο, παρά μόνο τον φανατισμό όσων κριτικάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Φτάνει αυτή η απόφαση να είναι της κυβέρνησης!».