Προϋπολογισμός: Live η συζήτηση στη Βουλή

Προϋπολογισμός: Live η συζήτηση στη Βουλή

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ η κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022. Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από το μεσημέρι και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι (χθες) το βράδυ, είχαν τοποθετήθηκαν περί τους 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 υπουργοί και υφυπουργοί.

Υψηλοί τόνοι

Το προχθεσινό σοβαρό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον κ. Π. Κουρουμπλή και όσα περί «δολοφόνων» είπε σε βάρος των βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. έχει ρίξει βαριά σκιά στη συζήτηση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα όχι μόνο τα όσα λέγονται για την πορεία της οικονομίας αλλά και άλλες πλευρές του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, όπως τα εθνικά θέματα ή και τις ευρύτερες διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Παρά το γεγονός πως η σημερινή συζήτηση στη Βουλή είναι για τον προϋπολογισμό, είναι σχεδόν βέβαιο πως το θέμα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η πανδημία και δη η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα που προκάλεσε πολιτική θύελλα. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση και να επαναλάβει πως προφανώς και δεν γνώριζε τη μελέτη, η οποία ωστόσο δεν θα άλλαζε τα δεδομένα στη διαχείριση, τα οποία είναι πολύ συγκεκριμένα. 

Μέτρα στήριξης

Στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης θα είναι, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, και νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών λόγω της επέλασης της ενεργειακής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ άλλων θα ανακοινωθεί έκπτωση 30% στους λογαριασμούς για το φυσικό αέριο, από το 16% που ίσχυε για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ παράλληλα θα υπάρξει διεύρυνση του επιδόματος για το ρεύμα που θα φτάσει για τον μήνα Δεκέμβριο από 39 έως 45 ευρώ, κάτι που αναμένεται να επεκταθεί και στο πρώτο τρίμηνο του 2022, όπου η ενεργειακή κρίση θα συνεχίσει να υφίσταται σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις. Παράλληλα, στον αγροτικό τομέα σχεδιάζεται επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε 200.000 δικαιούχους.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Ένταση για την απάντηση Γεραπετρίτη στο «παραιτηθείτε» του Τσίπρα

⇒ Τσίπρας στη Βουλή: Ζήτησε παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές

⇒ Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν παίζει μόνος του – Αναλαμβάνουμε τον ρόλο της αξιόπιστης αντιπολίτευσης

⇒ Κουτσούμπας: Βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός ο προϋπολογισμός

⇒ Βελόπουλος: Αντιγράψτε πετυχημένα οικονομικά μοντέλα – Προστατέψτε τα ελληνικά προϊόντα

⇒ Βουλή: Κάλεσμα Βαρουφάκη προς Τσίπρα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

⇒ Προϋπολογισμός: Live η συζήτηση στη Βουλή

⇒ Επιμένει η θύελλα για τις ΜΕΘ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή