Θεωρείο: Η γκάφα των διπλωματών

Θεωρείο: Η γκάφα των διπλωματών

Δίωρη στάση εργασίας από… λάθος πραγματοποίησε την Παρασκευή η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, ισχυριζόμενη ότι μειώθηκε σημαντικά ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ το 2022

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίωρη στάση εργασίας από… λάθος πραγματοποίησε την Παρασκευή η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, ισχυριζόμενη ότι μειώθηκε σημαντικά ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ το 2022. Στην πραγματικότητα όμως, όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου, κατά 5,7 εκατ. ευρώ, ικανοποιώντας το διαχρονικό αίτημα των διπλωματών για την κάλυψη της δαπάνης ιατροφαρμακευτικής – νοσοκομειακής περίθαλψης του προσωπικού στις εκτός Ε.Ε. χώρες. Τι παρέσυρε τους συνδικαλιστές των διπλωματών στην γκάφα; Απλώς δεν μπήκαν στον κόπο να υπολογίσουν ότι με το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΕΞ μεταφέρθηκαν στο υπ. Ανάπτυξης οι πιστώσεις της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Οικονομικής και Εμπορικής Πολιτικής (ν. 4781/21). Στο ΥΠΕΞ σχολίαζαν, πάντως, με καυστικό τρόπο την αβλεψία και έλεγαν ότι είναι λυπηρό καταρτισμένοι διπλωματικοί υπάλληλοι να αδυνατούν στοιχειωδώς να αναγνώσουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου και τον νόμο που διέπει τη λειτουργία του.

Αποθέωση  

Μόνο διαγραμμένο από το κόμμα του δεν θύμιζε το Σάββατο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Παν. Κουρουμπλής, καθώς πλήθος «πρώην» συντρόφων του έσπευσαν να του μιλήσουν ακόμα και να τον ασπαστούν με ιδιαίτερη θέρμη. Είναι και αυτό μία ακόμα ένδειξη του δυϊσμού που διέπει το κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης.  

«Χρεώθηκαν» τη διαγραφή

Για να φτάσουμε πάντως στη διαγραφή Κουρουμπλή «βοήθησαν» και δύο γαλάζιοι βουλευτές, που τσίμπησαν άμεσα την ακρότητα και απάντησαν καταλλήλως. Δ. Μαρκόπουλος και Γ. Κουμουτσάκος αντέδρασαν ζητώντας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω τα όσα είπε, κάτι που δεν έπραξε. Την έγκαιρη αντίδραση σημείωσε και ο Μητσοτάκης και όταν τον πλησίασε –μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού– ο Κουμουτσάκος, του είπε: «Γιώργο, η έγκαιρη αντίδρασή σου καθώς και του Δ. Μαρκόπουλου δεν επέτρεψε να περάσει χωρίς συνέπειες η θλιβερή απρέπεια Κουρουμπλή», δίνοντας τα εύσημα στους δύο βουλευτές.

«Επιστροφή»  

Πολύς λόγος γίνεται για πιθανές μεταγραφές στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη δημοσκοπική άνοδο. Πριν φτάσουμε εκεί –αν φτάσουμε ποτέ– πρέπει να δούμε ποιοι ήταν το προηγούμενο διάστημα στα πέριξ του κόμματος και πλέον μπορεί να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο. Ενα τέτοιο όνομα είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, με τις πληροφορίες της στήλης να λένε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που εκτιμά ο Ανδρουλάκης και αυτό θα φανεί εν καιρώ. Αλλωστε, στις εκλογές του 2017 τον στήριξε με πολλές αβροφροσύνες στην τότε συνάντηση, για όποιον έχει καλή μνήμη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή