Κορωνοϊός: Ανατροπή στα νέα μέτρα – Δύο δωρεάν self test σε όλους για τις γιορτές

Κορωνοϊός: Ανατροπή στα νέα μέτρα – Δύο δωρεάν self test σε όλους για τις γιορτές

Δωρεάν διανομή δύο self test σε όλους τους πολίτες ενόψει των γιορτών ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν διανομή δύο self test σε όλους τους πολίτες ενόψει των γιορτών ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα γίνουν rapid test από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά θα δοθεί ισχυρή σύσταση για self test σε όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόσθεσε ότι θα δοθούν δωρεάν για όλους δύο self test στις γιορτές.

Οικονόμου: Οδικός χάρτης για τις γιορτές

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνομου ανέφερε ότι τα νέα μέτρα και οι συστάσεις «θα προσδιορίζουν με σαφή τρόπο το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες της εορταστικής περιόδου». Στο ερώτημα εάν τα μέτρα θα αφορούν μόνο την Πρωτοχρονιά ή θα περιλαμβάνουν και τα Χριστούγεννα απάντησε ότι θα πρόκειται για έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς θα περάσουμε όλες τις γιορτές.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι πολύ ουσιαστικά για την εορταστική περίοδο και σημείωσε πως οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο, έπειτα και από εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα δει πώς θα το υιοθετήσει, προκειμένου να είναι και λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής στρατηγικής.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν βρίσκεται σήμερα στις σκέψεις της κυβέρνησης ένα καθολικό lockdown και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν καθολικά μέτρα. Πρόσθεσε, δε, ότι εάν χρειαστούν μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι με καθολικό περιορισμό, θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν χωρίς αιφνιδιασμούς.

Για τα σχολεία ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για να μην ανοίξουν στην ώρα τους. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διάθεση δωρεάν self test στους πολίτες προκειμένου να εξεταστεί η επιδημιακή κατάσταση στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Εφιάλτης ξανά πάνω από την Ευρώπη

ΠΟΥ: Η «Όμικρον» απειλεί εμβολιασμένους και αναρρώσαντες

Εμβολιασμός: Ισχυρή άμυνα με την αναμνηστική δόση

Μετάλλαξη Όμικρον – Moderna: Η τρίτη δόση αυξάνει 37 φορές τα εξουδετερωτικά αντισώματα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή