Θεωρείο: Τα rapid tests και τα social media

Θεωρείο: Τα rapid tests και τα social media

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπρος-πίσω της κυβέρνησης στο θέμα του rapid test, που τελικά έγινε self test, περικλείει έναν μεγάλο κίνδυνο. Οπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, η μεταστροφή οφείλεται και στο γεγονός πως το μέτρο πλήττει τους εμβολιασμένους και δεν είναι σωστό, εκνευρίζοντας κόσμο που είναι τύπος και υπογραμμός και θέλει –όπως του υποσχέθηκαν– να πάρει πίσω τη ζωή του. Την ίδια ώρα, όμως, με τη μετάλλαξη «Ομικρον» να αποτελεί άγνωστο «Χ», είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί από τον Ιανουάριο στα ωράριο των μαγαζιών διασκέδασης. Πρόκειται για καθαρή αντίφαση, καθώς και το συγκεκριμένο μέτρο –εάν αποφασιστεί– θα πλήττει τους εμβολιασμένους, που έχουν αυτήν τη στιγμή πρόσβαση στα μαγαζιά. Συνεπώς, για να αποφεύγονται οι κακοτοπιές, το σώφρον είναι να μπαίνει πιο χαμηλά ο πήχυς, αφού η ρητορική περί πανδημίας ανεμβολίαστων μπορεί να ακυρωθεί στην πράξη τον επόμενο μήνα.

Στο τραπέζι

Για να ξέρετε, δε, το συγκεκριμένο μέτρο της μείωσης του ωραρίου στη διασκέδαση έπεσε στο τραπέζι και στην κλειστή σύσκεψη της Κυριακής στο Μαξίμου. Προσώρας δεν προχώρησε, αλλά ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας τον Ιανουάριο, θεωρώ πολύ πιθανό πως θα επανέλθει.

Επιασε κλίμα

Το γεγονός, πάντως, πως πολλές κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η απόφαση για υποχρεωτικότητα του rapid test είναι ειλημμένη και τελικά διαψεύσθηκαν δείχνει πως ο Μητσοτάκης παίρνει τις αποφάσεις με δικά του κριτήρια, χωρίς να επηρεάζεται. Εάν επηρεάστηκε ωστόσο από κάτι, είναι από τους… εμβολιασμένους, οι οποίοι μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης για rapid test κυριολεκτικά «ξεσηκώθηκαν» στα social media. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι το γεγονός πως η απόφαση ελήφθη πίσω ήταν μια νίκη των εμβολιασμένων στη χοάνη των κοινωνικών δικτύων. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση έχει ρίσκο, καθώς ο Ιανουάριος αναμένεται δύσκολος.  

Στα Εξάρχεια η ΠτΔ

Το ότι η ΠτΔ έχει καθιερώσει άλλο στυλ, το ξέρουμε. Επικοινωνεί με σύγχρονο τρόπο, λέει την άποψή της και, επιπλέον, δεν φοβάται να επισκεφθεί μέρη που ήταν «απαγορευμένα» για τους προκατόχους της. Ετσι, προχθές το βράδυ, μετά την παρουσίαση του τιμητικού τόμου για τον Στ. Τσακυράκη στη Νομική Βιβλιοθήκη και τη συγκινητική ομιλία της για τον πρόωρα χαμένο καθ. Συνταγματικού Δικαίου, βγήκε να δειπνήσει με φίλους σε εστιατόριο όπου σύχναζε από την εποχή που ήταν δικαστής του ΣτΕ, στην καρδιά των Εξαρχείων, δείχνοντας πως δεν διστάζει να διασχίσει τα «σύνορα της Ζωοδόχου Πηγής». Για την ιστορία, το εστιατόριο ήταν εκείνο όπου είχε γίνει το επεισόδιο με τον Γ. Βαρουφάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή