Αλ. Τσίπρας: «Αντίπαλός μου είναι μόνο ο Μητσοτάκης»

Αλ. Τσίπρας: «Αντίπαλός μου είναι μόνο ο Μητσοτάκης»

Ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε στο αίτημα για εκλογές και απηύθυνε πρόσκληση στο ΚΙΝΑΛ, στο ΚΚΕ και στο ΜέΡΑ25 για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης.

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνοντας κάλεσμα στο ΚΙΝΑΛ, στο ΚΚΕ και στο ΜέΡΑ25 για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε στο Star Channel τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην πολιτική αλλαγή: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και η δεύτερη είναι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να αθροίζουν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από τα ποσοστά που αθροίζει η Ν.Δ. και ο κ. Βελόπουλος, τα κόμματα της Δεξιάς». Μετά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ζήτησε το περασμένο Σάββατο στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν βλέπει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου, της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς ως πολιτικούς αντιπάλους. Με την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας ήθελε να απαντήσει σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως τα ανεβασμένα ποσοστά του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν τρομάξει το κόμμα του, αλλά και να τείνει χείρα φιλίας στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. «Ο μοναδικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και δέκα χρόνια είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, είναι η Δεξιά και ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός μου ανταγωνιστής», ανέφερε και συμπλήρωσε για τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα, παρά το τέταρτο και το πέμπτο κύμα της πανδημίας».

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα για την ανάγκη προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία ο τέως πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της πολιτικής που έχει ασκήσει η κυβέρνηση στην κρίση του κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για ατύχημα να κυβερνά τη χώρα αυτή την περίοδο ο κ. Μητσοτάκης. «Σήμερα πια το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας, αλλά αν η χώρα πια θα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα μια κυνική κυβέρνηση. Ενας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην έρευνα των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, που διαπίστωνε πως από τους 20.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους οι 8.000 θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είπε ψέματα στη Βουλή ότι δεν τη γνώριζε και του απέδωσε για άλλη μια φορά την ευθύνη της μη ενίσχυσης των νοσοκομείων. «Δεν μπορεί μέχρι σήμερα να μας μιλάνε για πανδημία ανεμβολίαστων και έχουμε όλοι δίπλα συμπολίτες μας που έχουν κάνει δεύτερη και τρίτη δόση εμβολίου, οι οποίοι, ευτυχώς πολύ λίγοι, κολλάνε τον ιό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη στους πολίτες, έχοντας μεταφέρει ένα αίσθημα χαλαρότητας στην κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου

Απαντώντας ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος στη διαστρέβλωση της αλήθειας και πως «παραμένει υπόλογος για την άρνησή του να στηρίξει έστω και μια δύσκολη απόφαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτό επιλέγουμε να μην τον παρακολουθήσουμε στις υπαρξιακές του ανησυχίες, μια και μοναδική του έγνοια είναι να διασώσει τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εσχάτως απειλείται. Μένουμε προσηλωμένοι στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του επιπέδου ζωής των πολιτών, κινητοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της πατρίδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή