Ένταση στη Βουλή με τις «πολυ-τροπολογίες»

Ένταση στη Βουλή με τις «πολυ-τροπολογίες»

Συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσε χθες στη Βουλή η παραδοσιακή για την παρούσα συγκυρία επιλογή της εκάστοτε πλειοψηφίας να προχωρεί μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων στην τακτοποίηση σειράς θεμάτων, αρμοδιότητας πολλών υπουργείων.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσε χθες στη Βουλή η παραδοσιακή για την παρούσα συγκυρία επιλογή της εκάστοτε πλειοψηφίας να προχωρεί μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων στην τακτοποίηση σειράς θεμάτων, αρμοδιότητας πολλών υπουργείων. Αυτό συνέβη τώρα, με όχημα τόσο πολυνομοσχέδιο το οποίο εμπεριείχε καταρχήν διατάξεις σχετικές με την πανδημία και την αντιμετώπισή της, όσο και «πολυ-τροπολογίες» που κατατέθηκαν αργά προχθές το βράδυ.

Πάντα θα υπάρχουν στο τέλος κάθε έτους συμπληρωματικές διατάξεις για τη διοικητική συνέχεια του κράτους, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γ. Βρούτσης.

«Είναι άδικη η κριτική» προς την κυβέρνηση, είχε υποστηρίξει ήδη από τις συνεδριάσεις των επιτροπών ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι επελέγη να έρθει σχέδιο νόμου με διατάξεις πολλών υπουργείων, αντί να ακολουθηθεί η τακτική των τροπολογιών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Πάντα θα υπάρχουν στο τέλος κάθε έτους συμπληρωματικές διατάξεις για τη διοικητική συνέχεια του κράτους, υποστήριξε από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γ. Βρούτσης. Με αυτόν τον τρόπο αμύνθηκε η πλειοψηφία έναντι της κριτικής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το πολυνομοσχέδιο –το οποίο εμπεριείχε διατάξεις αρμοδιότητας 15 υπουργείων–, αλλά όχι και για το γεγονός των τεσσάρων τροπολογιών, οι οποίες, όπως σχολίασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Γ. Λαμπρούλης, «ισοδυναμούν με νέο νομοσχέδιο». Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ν. Ηγουμενίδης τόνισε: «Είναι κάκιστη νομοθέτηση για την εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Για απαράδεκτη κατάσταση έκανε λόγο εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο κ. Α. Πουλάς, με κύκλους του κόμματος να προσθέτουν: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μένει πιστή στην παράδοση των τελευταίων ετών –που τίμησε και ο ΣΥΡΙΖΑ– με τα “πολυνομοσχέδια – Αγιος Βασίλης”, με δώρα και εξυπηρετήσεις, την τελευταία –κυριολεκτικά– ημέρα πριν κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα». Μέσα στο γενικότερο κλίμα κατεγράφη και σφοδρή φραστική επίθεση του κ. Κλ. Γρηγοριάδη κατά του προεδρεύοντος της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνη, επειδή ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής δεν συναίνεσε στην απαίτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 να κάνει κατάχρηση του χρόνου ομιλίας που προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή