Ανδρουλάκης και Χριστοδουλάκης

Ανδρουλάκης και Χριστοδουλάκης

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στα καλύτερά του. Η εκλογή Ανδρουλάκη έχει φέρει μια ανανέωση που συνοδεύεται από δημοσκοπική άνοδο.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στα καλύτερά του. Η εκλογή Ανδρουλάκη έχει φέρει μια ανανέωση που συνοδεύεται από δημοσκοπική άνοδο. Και το υψηλό ποσοστό που πέτυχε δεν αφήνει περιθώριο να αμφισβητηθούν οι αλλαγές στο κόμμα. Κινητικότητα, πάντως, ενόψει συνεδρίου υπάρχει. Μαθαίνω πως ο νυν γραμματέας Μ. Χριστοδουλάκης, που δεν ανήκει στο μπλοκ Ανδρουλάκη, δραστηριοποιείται έντονα στην Αν. Αττική. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Νέα Μάκρη με φίλους και γνωστούς και κουβέντιασε για όλες τις εξελίξεις. Και μπορεί το συνέδριο να εκλέξει άλλον γραμματέα, ο ίδιος όμως δηλώνει παρών και η μάχη στη συγκεκριμένη περιφέρεια αναμένεται σκληρή.

Πράσινα καλάθια

Και αφού βρισκόμαστε στο ΚΙΝΑΛ, σας γυρνάω λίγο πίσω. Στην εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη. Αυτό που έκανε το επόμενο βράδυ της εκλογής του ο νέος πρόεδρος ήταν να παίξει μπάσκετ. Πρώτα έγινε η αποσυμπίεση στο παρκέ και μετά ακολούθησαν η συνεδρίαση της Κ.Ο. και το ταξίδι στις Βρυξέλλες. Οι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως τα καλάθια που έβαλε πλησίασαν σε ποσοστά τα νούμερα εκλογής του.

Νέοι ρόλοι

Αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως για τον πρώην, πλέον, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούση έχει «κλειδώσει» η θέση τού επικεφαλής σε σημαντικό οργανισμό που έχει σχέση με την οικονομία. Για την Εύβοια βάζει πλώρη η Σοφία Νικολάου. Για να μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές άφησε τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, αλλά και την Α΄ Αθήνας, όπου ο «συνωστισμός» κορυφαίων είναι μεγάλος. Από τη 10η θέση τού Επικρατείας το 2019 και τη Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής θα σαλπάρει για μια θέση στη Βουλή, μέσω Κυκλάδων, η Βίκυ Λοΐζου. Ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Π. Βαρελίδη, νέου γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, που ως μόνιμο προσωπικό είχε ενεργό ρόλο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν στο γραφείο του Σ. Φάμελλου και του Γ. Τσιρώνη, ενώ διετέλεσε και διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Κείμενο Μπαλτά

Την περασμένη εβδομάδα η στήλη είχε μεταφέρει τη διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για το 35σέλιδο κείμενο Μπαλτά που αφορά την κυβερνητική θητεία του κόμματος. Βούτσης, Ραγκούσης, Μπίστης και βέβαια Μπαλτάς κλήθηκαν να σβήσουν τις φωτιές και, όπως μαθαίνω, τα έχουν πει αναλυτικά ήδη δύο φορές και έχουν ανταλλάξει αρκετά mail. Βάση είναι το κείμενο του πρώην υπ. Πολιτισμού. Στηριζόμενοι στην προγραμματική συνδιάσκεψη του Ιουλίου, είναι κοντά στο να βρουν τη χρυσή συνταγή: διεύρυνση και μετασχηματισμός του κόμματος με τις επιτρεπόμενες δόσεις κεντροαριστερών ανοιγμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή