Κορωνοϊός: Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη την Τετάρτη – Συνεδριάζει και η Επιτροπή Ειδικών

Κορωνοϊός: Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη την Τετάρτη – Συνεδριάζει και η Επιτροπή Ειδικών

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 9:30 π.μ., για την πανδημία, με φόντο το νέο αρνητικό ρεκόρ με 21.657 κρούσματα και εν μέσω συζήτησης για επίσπευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 9:30 π.μ., για την πανδημία, με φόντο το νέο αρνητικό ρεκόρ με 21.657 κρούσματα και εν μέσω συζήτησης για επίσπευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών συσκέψεων για την πανδημία που διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα, θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών.

Νέα μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά, αν κριθεί απαραίτητο

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και τους ειδικούς. Κατά πληροφορίες, παρατηρείται σημαντική αύξηση στις νεαρές ηλικίες, ενώ ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων φέρεται να έχει παίξει και η άφιξη Ελλήνων από το εξωτερικό, που κλιμάκωσε και τα τεστ.

Κοινός παρονομαστής παραμένει σταθερά η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον», που εξαπλώνεται ραγδαία.

Στο τραπέζι, συνεπώς, παραμένει η εφαρμογή των νέων μέτρων να γίνει άμεσα, με την κυβέρνηση να αναμένει την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι βασικός σχεδιασμός είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα. Όπως είπε, βασικό κριτήριο για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται».

Ειδήσεις σήμερα

21.657 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 60 θάνατοι και 635 διασωληνωμένοι

Πού εντοπίζονται τα 21.657 νέα κρούσματα – Σχεδόν τα μισά στην Αττική

Λύματα: «Εκτοξεύθηκε» το ιικό φορτίο σε Ιωάννινα και Κέρκυρα – Αύξηση 100% στην Αττική

Πέντε ημέρες η καραντίνα για νοσούντες με ήπια ή χωρίς συμπτώματα

Merck στην «Κ»: Το χάπι αντιμετωπίζει και την «Όμικρον»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή