Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Τα 21.657 νέα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν φουντώσει την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί χθες από τον πρωθυπουργό να επιστρέψει από την Ηπειρο όπου έχει βρεθεί για τις γιορτές.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 21.657 νέα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν φουντώσει την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί χθες από τον πρωθυπουργό να επιστρέψει από την Ηπειρο όπου έχει βρεθεί για τις γιορτές. «Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του. Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες». Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε ανάξιες σχολιασμού όλες αυτές τις αναφορές, τονίζοντας πως οι μέρες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε εκτός Μεγάρου Μαξίμου στα 2,5 χρόνια της πρωθυπουργίας του είναι ελάχιστες. Την επίθεση στη Ν.Δ. τις τελευταίες ώρες έχει αναλάβει προσωπικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας με άλλη του ανάρτηση στα social media πως «την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες με ενημέρωσαν για την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων την εβδομάδα των εορτών. Ζήτησα την άμεση εφαρμογή μέτρων. Αναρωτιέμαι, στο Μαξίμου δεν ήξεραν;  Ή ήθελαν να είναι ευχάριστοι παρά ωφέλιμοι; Πολύ λίγοι για την κρισιμότητα των στιγμών».

Στη νέα του απάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας, όταν δεν πετροβολεί, είτε αναφέρεται σε πράγματα που έχουν γίνει μήνες τώρα είτε επιδίδεται σε ένα μπαράζ μετρολογίας, με αντιφατικές, αποσπασματικές και ανεφάρμοστες, στη δεδομένη πραγματικότητα, ιδέες». Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε μάλιστα και μια ερώτηση στον κ. Τσίπρα: «Σε ποια δήλωσή του από την περασμένη Τετάρτη πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με την υπερμετάδοση της “Ομικρον”, κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε χώρους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα γήπεδα; Μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε και είναι έτοιμη όποια στιγμή κριθεί σκόπιμο να εφαρμόσει και νωρίτερα προτάσσοντας τη δημόσια υγεία. Καμία πρόταση, καμία θέση. Ούτε μέχρι σήμερα ούτε και σήμερα. Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο». Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε πως μεταξύ άλλων στην Κουμουνδούρου έχουν ζητήσει άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων, υποχρεωτικά rapid tests με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στον μέγιστο βαθμό όπου μπορεί να εφαρμοστεί, και άμεση πρόσληψη 800 και πλέον γιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Πυρά από την Κουμουνδούρου στον πρωθυπουργό – «Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο», η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το ΚΙΝΑΛ

Στην κόντρα παρενέβη και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέροντας ότι «τον τελευταίο μήνα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της παραλλαγής “Ομικρον’” για να αποφύγουν το κλείσιμο της οικονομίας, προσαρμοζόμενες στις εξελίξεις. Στον αντίποδα, για την ελληνική κυβέρνηση οι αποφάσεις και ο χρόνος που τις λαμβάνει καθορίζονται από το πολιτικό κόστος και τις εντυπώσεις». Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε πως «εξαγγέλλονται μέτρα πριν από τις γιορτές, τα οποία όμως ανακαλούνται με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, στη συνέχεια ανακοινώνονται νέα με την εφαρμογή τους να μετατίθεται κατά μία εβδομάδα και μόλις μία ημέρα μετά προαναγγέλλεται η πιθανή επίσπευσή τους. Οι παλινωδίες αυτές είναι καταστροφικές για την εθνική προσπάθεια».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή