Οικονόμου: Πιθανή χρονική μετάθεση των μέτρων – Θέλουμε άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Οικονόμου: Πιθανή χρονική μετάθεση των μέτρων – Θέλουμε άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τα μέτρα θα είναι λίγο - πολύ αυτά που γνωρίζαμε ότι θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, ενδεχομένως με ορισμένες προσαρμογές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στην ημέρα, έπειτα και από τις εισηγήσεις της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τα μέτρα θα είναι λίγο – πολύ αυτά που γνωρίζαμε ότι θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, ενδεχομένως με ορισμένες προσαρμογές. Ζήτησε, δε, να περιμένουμε λίγες ώρες για τις οριστικές αποφάσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «πιθανολογώ ότι η επιτροπή στη συνεδρίασή της το μεσημέρι θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα και μετά νωρίτερα, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο αυτό πλαίσιο, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Όμικρον στα μεγέθη που γνωρίζουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε, δεν συζητάμε για κάτι παραπάνω». Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς δήλωσε ότι θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις.

Ως προς τα σχολεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι πρόθεση και σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και, εφόσον χρειαστεί, θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως με περισσότερα τεστ.

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία» συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Η «Όμικρον» δεν περιμένει το ρεβεγιόν

Σπάει τα κοντέρ ο αριθμός των κρουσμάτων

Απόλυτη κυρίαρχος παγκοσμίως η μετάλλαξη «Όμικρον»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή