Θεωρείο: Κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου για το ΕΣΥ

Θεωρείο: Κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου για το ΕΣΥ

Καλή χρονιά με υγεία και –λελογισμένη– αισιοδοξία πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλή χρονιά με υγεία και –λελογισμένη– αισιοδοξία πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη νέα χρονιά από εκεί που την άφησε. Σχεδόν από εκεί που την άφησε, καθώς παράλληλα με την τρέχουσα αντιμετώπιση της πανδημίας έχει αρχίσει να «τρέχει» και την επόμενη φάση του ΕΣΥ, την οποία έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της πανδημίας. Χθες, μάλιστα, έγινε «κλειστή» σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα τα νοσοκομεία και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που θα έχει καθοριστικό ρόλο στην αναμόρφωση του συστήματος υγείας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι κτιριακές υποδομές, όπου προβλέπονται αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων κτιρίων, ανέγερση νέων, παρεμβάσεις με προσθήκες ορόφων και άλλα παρόμοια τεχνικά έργα για τη δημιουργία νέων τμημάτων και κλινικών. Ο Ευαγγελισμός, το Θριάσιο και η Σωτηρία στην Αθήνα, το Παπαγεωργίου και το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, τα Πανεπιστημιακά Πάτρας και Ηρακλείου αποτελούν τα πρώτα στη σειρά νοσοκομεία όπου θα υλοποιηθούν οι παραπάνω παρεμβάσεις.

Ειδική αποστολή

Η κυβέρνηση από τότε που ξεκίνησε η επέλαση της παραλλαγής «Ομικρον» βρίσκεται διαρκώς στην ανάγκη να διαχειριστεί και επικοινωνιακά τη νέα κρίση, ανακοινώνοντας αποφάσεις που είναι δύσκολες και συχνά – πυκνά αναιρούν προηγούμενες. Τη δύσκολη αυτή δουλειά έχουν αναλάβει σχεδόν εργολαβικά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια των εορτών βρίσκονταν σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο, αναλύοντας, εξηγώντας και λαμβάνοντας βεβαίως και τη σχετική πολιτική φθορά. Κάτι που το Μαξίμου εκτιμά δεόντως.

Λευκή απεργία

Αντίθετα, πάντως, οι βουλευτές του κόμματος παραμένουν στα μετόπισθεν. Σχεδόν κανείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν δείχνει διάθεση να πέσει στη φωτιά και να βγει να υπερασπιστεί τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί το 2022, καθώς όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές η λευκή απεργία πρέπει να κοπεί…

Στο Επικρατείας της Ν.Δ.

Λίγοι θυμούνται πως ο Αναστάσιος Μαριόλης, που πήρε το βραβείο του καλύτερου οικογενειακού γιατρού του κόσμου, ήταν στις τελευταίες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., σε τιμητική όμως και όχι εκλόγιμη θέση. Ο κ. Μαριόλης στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε αριστερός. H συστράτευσή του με τον Κυριάκο στις εκλογές του 2019 έγινε, όπως εξηγούσε ο ίδιος, επειδή έπειτα από μια μακρά περίοδο στείρου ανταγωνισμού και διχόνοιας «ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να άρει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή