Θεωρείο: Η «συνάντηση» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Θεωρείο: Η «συνάντηση» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λήμνο θα κάνουν Θεοφάνια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση. Το ενδιαφέρον θα είναι εάν θα πουν κάτι παραπάνω από τα τυπικά και αν θα επαναληφθεί η πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση που είχε κάνει στον νέο πρόεδρο πριν από τα Χριστούγεννα. Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν φαίνεται να βιάζονται για καμία συνάντηση με κανέναν πολιτικό αρχηγό…

Εμβολιαστική διπλωματία

Ο Νίκος Δένδιας χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που διαθέτει η χώρα για να ενισχύσει το διπλωματικό αποτύπωμα της Αθήνας. Στο οπλοστάσιο του ΥΠΕΞ έχουν προστεθεί και τα εμβόλια. Προσφάτως δωρίσαμε 100.000 (δικά μας) εμβόλια στην Ανγκόλα, ενώ ακόμα 700.000 και 900.000 πήγαν σε Ινδονησία και Νιγηρία μέσω COVAX, που είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διανομής εμβολίων. Σημειώστε την Ινδονησία γιατί η χώρα της Ν. Ασίας είναι μέλος του G20, έχει στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και αποτελεί βασικό «στόχο» για το ΥΠΕΞ η προσέγγισή της. Τη σχετική προσπάθεια τη συνδέω και με τη χθεσινή συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, καθώς η Ελλάδα βλέπει τους Σαουδάραβες και ως γέφυρα για ενίσχυση των σχέσεων με την Ινδονησία.

Βαρύ κλίμα στη Χίο

Σας μεταφέρω τώρα στην ακριτική Χίο, όπου το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό λόγω της νέας «υπερδομής» που σχεδιάζεται. Η τοπική κοινωνία αντιτίθεται στη δημιουργία της δομής και πολλοί λένε πως επίκειται επανάληψη των επεισοδίων του 2020. Η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους, όπως φάνηκε και από τις διαγραφές που έκανε τα Χριστούγεννα ο Παύλος Μαρινάκης. Εκτός Ν.Δ. τέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής και ο Χρήστος Καραχάλιος, περιφερειακός σύμβουλος και πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωστή Μουσουρούλη. Αμφότεροι τάχθηκαν κατά της νέας «υπερδομής» και κάπως έτσι τους πήραν τις κομματικές ταυτότητες.

Ψηφοδέλτια

Εντός των Χριστουγέννων είχαμε τις παραιτήσεις των γενικών γραμματέων που θέλουν να πολιτευτούν. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μπορούν να παραιτηθούν και όσοι πρόεδροι οργανισμών θέλουν να πολιτευτούν. Για παράδειγμα, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παραίτηση του Ανδρέα Τσώκου, διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, που θα πολιτευτεί στη Δυτική Αττική, ενώ ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Γιώργος Βρεττάκος, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, που θα πολιτευτεί στη Β΄ Πειραιά. Αλλωστε, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν εκλογές, στην Πειραιώς ήδη κοιτάνε υποψηφιότητες και καταρτίζουν την αρχική δομή των ψηφοδελτίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή