Κόστος ενέργειας: Aνεπαρκής η στήριξη, λέει η αντιπολίτευση

Κόστος ενέργειας: Aνεπαρκής η στήριξη, λέει η αντιπολίτευση

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης στο κόστος ενέργειας τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης στο κόστος ενέργειας τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Με την επανάληψη των ίδιων αναποτελεσματικών και ανεπαρκών μέτρων, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει χωρίς ουσιαστική προστασία τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, το οποίο έχει εξαπλωθεί, εκτός της ενέργειας, στα τρόφιμα, στα βασικά αγαθά και στα είδη πρώτης ανάγκης», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων τονίζει ότι όσο η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχθεί τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η φτωχοποίηση εργαζομένων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων θα επιταχύνεται με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

Δεν θεωρεί ικανοποιητικά τα μέτρα αντιμετώπισης των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι είναι «αναγκαίο» αλλά δεν πρέπει να είναι και το «μοναδικό μέτρο τα επιδόματα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. «Η χώρα έχει ίσως μια τελευταία ευκαιρία να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια και να προωθήσει την ενεργειακή δημοκρατία», προστίθεται.

Για «πενιχρή επιδότηση που δεν μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστο να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες που στενάζουν από το γενικευμένο κύμα ακρίβειας» κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Η κυβέρνηση “απαντά” στις εξωφρενικές αυξήσεις του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με “φιλοδώρημα”», σχολιάζει η Ελλ. Λύση. Πρόταση για «επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ» διατυπώνει μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25 και προσθέτει σχολιάζοντας και τις θέσεις των άλλων κομμάτων: «Ας αφήσει τα ψέματα και την επικοινωνία λοιπόν η κυβέρνηση, αλλά και την υποκρισία το μνημονιακό τόξο».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αντιδράσεις με επίκεντρο την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο των διαγνωστικών τεστ για την πανδημία. Τη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ ζητούν και με ερώτησή τους στη Βουλή 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσειπολλαπλάσια σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid tests, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και να έχουμε γρηγορότερη ιχνηλάτηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή