Θεωρείο: Λοβέρδος για Περιφερειάρχης Αττικής

Θεωρείο: Λοβέρδος για Περιφερειάρχης Αττικής

Λοβέρδος για περιφερειάρχης Αττικής Ενα ενδιαφέρον σενάριο συζητείται το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό παρασκήνιο.

4' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ενδιαφέρον σενάριο συζητείται το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό παρασκήνιο. Το σενάριο λέει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Ανδρέα Λοβέρδο με στόχο να ξαναγίνει πράσινη η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, που αποτελεί πάντα και ένα βαρόμετρο για το πολιτικό σκηνικό. Υπενθυμίζεται πως οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023, συνεπώς οι εθνικές θα έχουν προηγηθεί. Εάν σε αυτές το ΚΙΝΑΛ έχει καταφέρει να αναρριχηθεί ψηλά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την αλλαγή ηγεσίας, τότε μπορεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης να μπει στη μάχη με επιπλέον αέρα και να κερδίσει την τεράστια περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό σκαλοπάτι για το ΚΙΝΑΛ στην προσπάθεια της ολικής επαναφοράς στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση παραδοσιακά αποτελούσε τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

«Αντάρτες» Πατούλη

Το σχετικό σενάριο για πιθανή υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου στην Περιφέρεια Αττικής έχει φτάσει όπως φαίνεται στο γραφείο του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και δεν πρέπει να ήχησε καθόλου καλά, καθώς αναμφίβολα τα «κυβικά» του Λοβέρδου δεν είναι μικρά και ο πρώην υπουργός όπως φάνηκε και στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, που βγήκε πρώτος στην Αττική, έχει ερείσματα στο Λεκανοπέδιο. Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις του ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση του. Το σχέδιο παλιό και δοκιμασμένο: ετοιμάζει αρκετούς «αντάρτες» υποψηφίους σε δήμους της Αττικής, ώστε να πιέσει την κεντρική Ν.Δ. και να έxει διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια του. Για παράδειγμα στο Μαρούσι, όπου τώρα είναι δήμαρχος ο Αμπατζόγλου, έχει εκφράσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει τη δημαρχία ο στενός συνεργάτης του Πατούλη και αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Σε αυτή την περίπτωση ο κουμπάρος του Μεϊμαράκη, που πήρε τον δήμο από σπόντα. θα έχει να αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο, καθώς ο Πατούλης διατηρεί δυνάμεις στο Μαρούσι.

Like στον Ανδρουλάκη

Στο Μαξίμου όλα τα παρακολουθούν και όλα τα βλέπουν. Και καλά κάνουν γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Καλό θα ήταν συνεπώς ευρωβουλευτές του κόμματος να σταματήσουν να κάνουν… like στις αναρτήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ο 42χρονος δεν είναι πλέον συνάδελφός τους ευρωβουλευτής, αλλά πρόεδρος άλλου κόμματος. Νομίζω είναι σαφές.

Συμπαγής ομάδα

Μια και ο λόγος για την ευρωομάδα της Ν.Δ., να σας πω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προσέχει πολύ την ευρωπαϊκή εικόνα του, θέλει η επόμενη ευρωομάδα του κόμματός του να είναι πιο συμπαγής και πιο μεταρρυθμιστική. Συνεπώς αναμένονται αρκετές αλλαγές. Ο αντίλογος εδώ είναι πως τους ευρωβουλευτές τους διαλέγει ο κόσμος με την ψήφο του και όχι ο αρχηγός. Ε, αυτό ακριβώς μπορεί να αλλάξει, καθώς η επιστροφή στη λίστα ή εν πάση περιπτώσει σε ένα διαφορετικό σύστημα εκλογής είναι πάντα στο συρτάρι του Κυριάκου.

Συναντήσεις

Σας έλεγα και χθες πως ο Ανδρουλάκης έχει ήδη ξεκινήσει γύρο επαφών με στελέχη του κόμματός του. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θα είναι –όταν γίνει– αυτή με την Εύα Καϊλή, καθώς ας μην ξεχνάμε πως είναι οι δύο ευρωβουλευτές του κόμματος. Η Θεσσαλονικιά στήριξε ανοιχτά Λοβέρδο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το βασικό είναι πως θέλει να είναι ξανά υποψήφια ευρωβουλευτής.

Επιστροφή Κλαδά

Οι υποψηφιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται για τα καλά, όπως σας έλεγα πριν. Θα σας πω άλλο ένα ενδιαφέρον που άκουσα από την Κέρκυρα. Εκεί αρκετοί Κερκυραίοι –ένα νησί όπου η Ν.Δ. έχει σοβαρό εκλογικό πρόβλημα– προτρέπουν τον Σπύρο Κλαδά να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Για όσους δεν θυμάστε, πρόκειται για τον δικηγόρο, στενό φίλο και συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή από τα νεανικά τους χρόνια. Ο ίδιος, πάντως, λέει πως αυτό που τον νοιάζει είναι η είσοδός του στη Βουλή, όπου σήμερα την έδρα της Κέρκυρας κατέχει ο Στέφανος Γκίκας.

Αντιφάσεις

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε από τον Μητσοτάκη να αφήσει τις… διακοπές του και να επιστρέψει στην Αθήνα. Ηταν το μεσοδιάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όταν ο Μητσοτάκης βρέθηκε στο Ζαγόρι. Με το που γύρισε ο Μητσοτάκης ο Τσίπρας έφυγε για διακοπές… διαρκείας, χωρίς να εμφανιστεί θεσμικά πουθενά όλη την περίοδο των εορτών. Την Πρωτοχρονιά δεν πήγε στη δοξολογία στη Μητρόπολη ως είθισται, ενώ ούτε τα Θεοφάνια έκανε κάποια εμφάνιση, την ώρα που η Σακελλαροπούλου ήταν στη Γαύδο, ο Μητσοτάκης στον Αη Στράτη και ο Ανδρουλάκης στη Λήμνο. Δάσκαλε που δίδασκες…

Δημοσκοπήσεις

Αυτή την εβδομάδα θα «τρέξουν» οι πρώτες δημοσκοπήσεις του νέου έτους, οι οποίες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τίνος θέση;

Η Μίνα Γκάγκα είπε (στο Μega) πως η επιτροπή ήταν αυτή που αποφάσισε το κλείσιμο των τμημάτων με το 50%+1. Λίγο νωρίτερα ο ιατρός Βατόπουλος είχε πει πως ήταν απόφαση της κυβέρνησης. Ποιος λέει αλήθεια ίσως να μη μάθουμε ποτέ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ανεξαρτήτως τίνος θέση ήταν, όλα να πάνε καλά από αύριο στα σχολεία όλης της χώρας…

Ο πατήρ Νικόλαος

Είθισται τον σταυρό να τον πετάνε οι ιερείς. Εξαίρεση έγινε πάνω στη φρεγάτα «Αιγαίον», που εκτελεί χρέη πλοίου «φυλακής σκοπούντος» στο Βόρειο Αιγαίο, όπου βρέθηκε ανήμερα τα Φώτα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο φωτογραφικός φακός έδειξε τον υφυπουργό Αμυνας να πετάει τον σταυρό στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται. Ελπίζω μετά το πλήρωμα να μη ζήτησε και την… ευχή του.

Θεωρείο: Λοβέρδος για Περιφερειάρχης Αττικής-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή