Θεωρείο: Όνομα – έκπληξη για τη βιτρίνα του «νέου ΠΑΣΟΚ»

Θεωρείο: Όνομα – έκπληξη για τη βιτρίνα του «νέου ΠΑΣΟΚ»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμέσως μετά το θετικό του τεστ, ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο ο Αλ. Τσίπρας ήταν ο… Κυρ. Πιερρακάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να είναι τύπος και υπογραμμός και ρώτησε τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης ποια είναι η διαδικασία ώστε να δηλωθεί το τεστ. Ο υπουργός εξήγησε τη διαδικασία και ευχήθηκε εγκάρδια περαστικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο εύχεται και η στήλη: περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Στο Μαξίμου ο Νεοφύτου

Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023 υπέβαλε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το πρώτο ταξίδι του θα έχει συμβολική σημασία και θα γίνει στην Αθήνα, την Παρασκευή. Ο κ. Νεοφύτου θα γίνει δεκτός από τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, το οποίο έκανε με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά δεκτό το αίτημα του επικεφαλής του ΔΗΣΥ, το πρώτο του ταξίδι ως υποψήφιος πρόεδρος να γίνει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.  

Καρφί

Η στήλη σάς έχει προϊδεάσει πως το Μαξίμου έχει «αγριέψει» έναντι του Ν. Ανδρουλάκη και δεν θα του αφήσει πολιτικά περιθώρια, ούτε να κάνει ανέμελος μήνα του μέλιτος στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνητική πηγή μού σχολίαζε επικριτικά, πως το ΠΑΣΟΚ «ξέχασε» να βγάλει ανακοίνωση για την επίθεση στον πρύτανη του ΑΠΘ, την οποία δεν σχολίασε καθόλου. «Δεν ξεκίνησε καλά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στενή σχέση

Σας ξαναπάω στο Μαξίμου. Πηγές της κυβέρνησης μου σχολίαζαν πως η παραίτηση του Μ. Βερέμη από το Δ.Σ. του Υπερταμείου έχει να κάνει αποκλειστικά με τα νέα επαγγελματικά του σχέδια στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο έχει ήδη επιτυχημένη θητεία. Επεσήμαναν δε τις πολύ στενές σχέσεις που διατηρεί προσωπικά με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα την επιχειρηματική διαδρομή του, αλλά και τη στήριξη που παρέχει στο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και την προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικότητας στα σχολεία.

Ονομα – έκπληξη

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα ο Ν. Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει το εσωτερικό παζλ του κόμματός του, καθώς πολλές κομβικές θέσεις παραμένουν κενές. Σημαντικότερη είναι αυτή του εκπροσώπου, καθώς αποτελεί τη βιτρίνα του «νέου ΠΑΣΟΚ». Τελευταία ακούω δύο ονόματα που δεν έχουν παίξει στην επικαιρότητα. Ο ένας είναι ο στενός συνεργάτης του νέου προέδρου, Α. Σπυρόπουλος, που έχει ακουστεί για άλλες θέσεις, αλλά όχι αυτή του εκπροσώπου και ο έτερος είναι όνομα – έκπληξη: ο Δ. Μάντζιος, διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ επί Φώφης Γεννηματά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή