«Μπάχαλο» με τα σχολεία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μπάχαλο» με τα σχολεία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για ακραία διασπορά στην κοινότητα κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της μη αλλαγής του πρωτοκόλλου 50%+1 στα σχολεία.

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακραία διασπορά στην κοινότητα κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της μη αλλαγής του πρωτοκόλλου 50%+1 στα σχολεία. Κομματικές πηγές μάλιστα χαρακτήριζαν τον πρωθυπουργό «σύμμαχο» της πανδημίας. Επιμένουν πως η επιστροφή των μαθητών στα θρανία γίνεται με όρους «ανοσίας αγέλης», με τον Νίκο Φίλη να κατηγορεί την κυβέρνηση πως «πανηγυρίζει ότι με τα self tests βρέθηκαν 16.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί σε COVID». Ο τομεάρχης Παιδείας συμπλήρωσε πως «το γεγονός ότι βρέθηκαν τόσες χιλιάδες θετικά κρούσματα επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση (έχει πέσει στο 1% των κρουσμάτων!) και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μεταφέρουν, χωρίς να το γνωρίζουν, τον ιό στην κοινωνία». Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως πάνω από 30.000 γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν, θα πάνε στις δουλειές τους, θα πάρουν κάποιο μέσο μεταφοράς και συνεπώς θα αποτελέσουν κινητές εστίες υπερμεταδόσης του ιού. «Μπάχαλο» χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως «είναι απαραίτητη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο για την προστασία των παιδιών που νοσούν όσο και για τον περιορισμό της διασποράς».

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας: «Ασφαλή σχολεία σημαίνει πρώτα από όλα αραίωση των μαθητών, σημαίνει κατάργηση των συγχωνεύσεων, σημαίνει προσλήψεις μαζικά εκπαιδευτικών, δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών. Σημαίνει βοηθητικό προσωπικό πολύ περισσότερο με νέες προσλήψεις και στην καθαριότητα και για τη νοσηλεία κ.λπ. Και βεβαίως σημαίνει μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους».

Ζητεί χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για την προστασία των παιδιών που νοσούν και για τον περιορισμό της διασποράς.

Από την Ελληνική Λύση τονίζουν πως «η κυβέρνηση, που είχε κλείσει τα σχολεία με 90 κρούσματα, αποφάσισε τη λειτουργία τους με δεκάδες χιλιάδες καταγεγραμμένες περιπτώσεις μόλυνσης». «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει με τη δημόσια υγεία, με τις ζωές των μαθητών/τριών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, αλλά και με την ίδια τη μαθησιακή διαδικασία», ανέφεραν από το ΜέΡΑ25.

Νέα κόντρα

Στα «οικογενειακά» του ΣΥΡΙΖΑ, μια αναφορά της Δώρας Αυγέρη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» προκάλεσε έντονη γκρίνια στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος. Η βουλευτής, σε σχέση με τον διάλογο που έχει ανοίξει ενόψει του συνεδρίου, τόνισε σε αρθρογραφία της πως «ο προοδευτικός κόσμος δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Και ταυτόχρονα πρέπει να ξαναγνωρίσει την Αριστερά. Αυτό δεν γίνεται με κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control». Μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε, κορυφαίο παλαιό κομματικό στέλεχος ανέφερε στην «Κ» ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο μέσα σε κόμμα να μιλούν μεταξύ τους τα μέλη με αυτό τον τρόπο». Απάντηση σε υψηλούς τόνους στην κ. Αυγέρη έδωσε μέσω Facebook ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος από τους «53+»: «Τι μας λέει η Δώρα Αυγέρη στην ΕφΣυν; Οτι είναι “αριστερόμετρο” και “κομματικοί μπράβοι” όσοι και όσες απορρίπτουν τους “ολίγο” ρατσιστές, “ολίγο” εθνικιστές, ομοφοβικούς, σκοταδιστές, που δέρνουν τη γυναίκα τους, καμιά φορά τη σκοτώνουν, επειδή είναι λεβέντες! Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από πού αντλεί την αυτοπεποίθησή της να λέει ό,τι της κατέβει, με γλώσσα εφάμιλλη της “εκσυγχρονιστικής” Δεξιάς. Σίγουρα οι πεποιθήσεις της δεν ταιριάζουν με το κόμμα που “υπηρετεί” στο Κοινοβούλιο. Η τηλεόραση είναι διαβατήριο, δεν είναι όμως πιστοποιητικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή