Θεωρείο: Στα μαχαίρια κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ

Θεωρείο: Στα μαχαίρια κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σας έγραφα χθες πως η σχέση Μαξίμου και Χαρ. Τρικούπη έχει μπει ήδη σε τροχιά σύγκρουσης, η οποία όπως φαίνεται θα συνεχιστεί. Από την κυβέρνηση κατηγόρησαν αρχικά το ΚΙΝΑΛ για αφωνία στο θέμα της επίθεσης που δέχτηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ. Από το ΠΑΣΟΚ δεν το άφησαν αναπάντητο, δείχνοντας το tweet της αρμόδιας τομεάρχη Χαράς Κεφαλίδου, που δήλωνε τη στήριξη του κόμματος στον κ. Παπαϊωάννου. Η τάση επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή συνέντευξη Ανδρουλάκη (Alpha), που πήρε σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση.  

Τετ α τετ

Tα διαπιστευτήριά του στον Τούρκο πρόεδρο Τ. Ερντογάν επέδωσε χθες ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα Χρ. Λάζαρης. Το ενδιαφέρον είναι πως ο Ελληνας πρέσβης είχε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο ανέλυσαν την κατάσταση στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λάζαρης είχε αναλάβει καθήκοντα ειδικού απεσταλμένου του ΥΠΕΞ για θέματα Λιβύης, στον απόηχο της υπογραφής του μνημονίου Αγκυρας – Τρίπολης.

Μετρήθηκε

Απαντες και άπασες θεωρούν βέβαιη την κάθοδο της Δόμνας Μηχαηλίδου στην Α΄ Πειραιά. Σας έχω νέα: η υφυπουργός μετριέται και στην Α΄ Αθήνας. Η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια έχει έλλειψη γυναικείων υποψηφιοτήτων και πολλοί εικάζουν πως η Δόμνα θα είναι μια καλή υποψηφιότητα στο παραδοσιακό «γαλάζιο» κάστρο της Α΄ Αθήνας.

Ανάρτηση ρεκόρ

Είδα την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πώς περνάει τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως τα «βαριά» συμπτώματα –πυρετός και έντονος πονοκέφαλος– αρχίζουν να υποχωρούν, συνιστώντας στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα. Η ανάρτηση με μια γρήγορη ματιά είδα πως έκανε ρεκόρ likes, δείχνοντας πως οι πολίτες στην πλειονότητά τους επιβραβεύουν τον ήπιο και υπεύθυνο λόγο.

Κρας τεστ

Η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, όπως φάνηκε τις δύο πρώτες ημέρες, «βγαίνει» στην κυβέρνηση. Δευτέρα και Τρίτη, πάνω από 25.000 μαθητές βγήκαν θετικοί, πολλοί από τους οποίους ήταν ασυμπτωματικοί. Ουσιαστικά το άνοιγμα των σχολείων λειτούργησε και ως ένα τεράστιο testing του πληθυσμού. Εξ ου και η Κεραμέως νιώθει δικαιωμένη.

Διάψευση

Χθες σας έγραφα για ένα τηλεφώνημα του Τσίπρα στον Πιερρακάκη για λόγους καθαρά διαδικαστικούς και ανθρώπινους. Οπως αναφέρουν και οι δύο πλευρές, μετ’ επιτάσεως μάλιστα, το τηλεφώνημα δεν έγινε. Το μεταφέρω, ως οφείλω, εστιάζοντας στη θετική πλευρά του δημοσιεύματος: τους έκανε να συμφωνήσουν σε κάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή