Επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ

Επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ

Τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα στον διπλωματικό δίαυλο με τη Μόσχα υπογραμμίζει η χθεσινή επικοινωνία ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Σεργκέι Λαβρόφ.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα στον διπλωματικό δίαυλο με τη Μόσχα υπογραμμίζει η χθεσινή επικοινωνία ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Σεργκέι Λαβρόφ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στους δύο άνδρες βρέθηκαν αμιγώς διμερή ζητήματα, όπως η διάθεση ενίσχυσης των πολιτιστικών – ανθρωπιστικών σχέσεων στο πλαίσιο του κοινού Ετους Ιστορίας 2021-2022, στον απόηχο, μεταξύ άλλων, και της συνάντησης που είχαν στις 8 Δεκεμβρίου στο Σότσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, «εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μέσω των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ρωσίας, διεθνή και περιφερειακά προβλήματα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις συναντήσεις (σ.σ. Αμερικανών και Ρώσων) στη Γενεύη και στις Βρυξέλλες (σ.σ. ΝΑΤΟ) για τις εγγυήσεις ασφάλειας στην Ευρώπη». Συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο Καζακστάν, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τη Λιβύη και τη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή