Ο Ερντογάν επιμένει σε εξοπλιστικά προγράμματα

Ο Ερντογάν επιμένει σε εξοπλιστικά προγράμματα

Η Τουρκία παρά τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, συνεχίζει να προχωράει τα εξοπλιστικά προγράμματα και να δίνει έμφαση στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η Τουρκία παρά τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, συνεχίζει να προχωράει τα εξοπλιστικά προγράμματα και να δίνει έμφαση στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Στις 14 Ιανουαρίου το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας παραλαμβάνει την κορβέτα A-591 Ufuk, το πρώτο πλοίο συλλογής πληροφοριών το οποίο ναυπηγήθηκε με εθνικούς πόρους και τη συμβολή της εθνικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το αποκαλούν και «κατασκοπευτικό πλοίο, το οποίο θα είναι τα μάτια και τα αυτιά της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα». Στην τελετή παράδοσης προγραμματίζεται να παραστεί και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, η κορβέτα της οποίας τα ηλεκτρονικά συστήματα κατασκευάστηκαν από την αμυντική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας Aselsan, διαθέτει εξοπλισμό ελέγχου διοίκησης, ηλεκτρονικά συστήματα, και είναι προσαρμοσμένη ώστε να χρησιμοποιείται σε αποστολές σηματοδότησης και ηλεκτρονικής κατασκοπείας.

Αύριο το πολεμικό ναυτικό θα παραλάβει την κορβέτα A-591 Ufuk, πλοίο συλλογής πληροφοριών.

Την Τετάρτη συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας υπό την προεδρία του κ. Ερντογάν και αποφασίστηκε η μαζική παραγωγή του «εθνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους» της χώρας Hürkuş. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία της Τουρκίας, «αποφασίστηκε κάθε είδους τεχνολογία που σήμερα αγοράζεται από το εξωτερικό πρέπει να αναπτυχθεί και να παραχθεί από την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Ερντογάν στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του με διάφορα εμπάργκο από πολλά κράτη. «Εφαρμόζονται σκιώδη εμπάργκο εναντίον μας στα συστήματα αμυντικής βιομηχανίας όπως και σε διάφορα εμπορικά κεφάλαια. Και τώρα βγαίνουν στο προσκήνιο τα οικονομικά εργαλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του! «Οι ΗΠΑ, λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ μας, απείλησαν να καταστρέψουν την οικονομία μας. Κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες τήρησαν την ίδια στάση με πιο έμμεσο και εκλεπτυσμένο τρόπο. Eβαλαν απέναντί μας χώρες της περιοχής που βρίσκονται υπό τις οδηγίες της Δύσης. Αυτή η σύνθετη εικόνα έγινε ακόμη βαθύτερη», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή