Θεωρείο: Τετ α τετ Γκάγκα με Ξανθό

Θεωρείο: Τετ α τετ Γκάγκα με Ξανθό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι του υπ. Υγείας πέρασε την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ξανθός, όπου είχε συνάντηση με την αν. υπουργό Μίνα Γκάγκα. Οι δυο τους επικοινωνούν συχνά, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς, παρά το γεγονός πως είναι σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, είναι αμφότεροι γιατροί και συζητούν ιατρικά θέματα που αφορούν την πανδημία. Η επίσκεψη, βεβαίως, αποτυπώνει και την εντελώς διαφορετική προσέγγιση του Ξανθού σε σχέση με άλλα στελέχη του κόμματός του, που αρκετές φορές έχει δημιουργήσει εστίες εσωκομματικής γκρίνιας.

Καθαρή στήριξη

Η χθεσινή σημειολογική και πολύ θερμή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο Μαξίμου αποτυπώνει την ξεκάθαρη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Ρώτησα αρμοδίως εάν αυτό σημαίνει ότι ο Νεοφύτου προκρίνεται έναντι του Χριστοδουλίδη, ο οποίος παραιτήθηκε από ΥΠΕΞ με στόχο να είναι υποψήφιος, και η απάντηση ήταν σαφής: «Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται».

Παρέμεινε στο Μαξίμου

Το θερμό κλίμα, πάντως, που επικράτησε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την επίσκεψη Νεοφύτου αποτυπώθηκε και με το πέρας της συνάντησης. Ο υποψήφιος πρόεδρος παρέμεινε στο Μαξίμου και είχε τετ α τετ με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη, ένδειξη πως η επίσκεψη μόνο τυπική δεν ήταν.

Στην Αθήνα ο Κασουλίδης

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και άλλη επίσκεψη Κυπρίου στην Αθήνα, μιας και αναμένεται στην πρωτεύουσα ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ιω. Κασουλίδης, μετά την παραίτηση του Ν. Χριστοδουλίδη.

Το δείπνο Βορίδη

Ο Μ. Βορίδης έχει τις προσωπικές του φιλίες και επαφές, ανεξαρτήτως του τι κάνει η Ν.Δ. Αυτό φάνηκε την Πέμπτη το βράδυ, που συνέφαγε με τον φίλο του Δ. Καμπόσο, δήμαρχο Αργους – Μυκηνών, στο Αργος. Θυμίζω ότι ο Καμπόσος έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ. από το 2018, όταν είχε καταφερθεί με ακραία ρητορική εναντίον του Γ. Μπουτάρη, ενώ οι πληροφορίες από την Πελοπόννησο τον θέλουν ακόμη και υποψήφιο περιφερειάρχη, χωρίς χρίσμα βεβαίως.

Δημοσκοπήσεις

Η ανακοίνωση του Κυρ. Μητσοτάκη πως δεν θα προχωρήσει σε επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν ήταν τυχαία. Ολες οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν πως το μέτρο δεν «περπατάει». Εξ ου και η απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή