Μακρόν στην Ευρωβουλή: Ανάγκη επενδύσεων στην άμυνα – Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος

Μακρόν στην Ευρωβουλή: Ανάγκη επενδύσεων στην άμυνα – Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος

Αναφορά στην Ελλάδα έκανε στην τριτολογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προ ολίγου ο Εμανουέλ Μακρόν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Αναφορά στην Ελλάδα έκανε στην τριτολογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προ ολίγου ο Εμανουέλ Μακρόν. Μιλώντας για την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της άμυνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι η Ελλάδα «έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των δαπανών» στο πεδίο αυτό και ότι πολλές χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται πολύ μακριά από το ΝΑΤΟϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

«Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της συλλογικής ασφάλειας», πρόσθεσε, άρα πρέπει να «εξετάσουμε και τη δημοσιονομική πτυχή» αυτού του στόχου. Η ανάγκη για τέτοιου είδους επενδύσεις – στην άμυνα, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη στις διαβουλεύσεις για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Μακρόν.

Σε ερώτηση για κοινές ευρωπαϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στις κοινές ελληνο-γαλλικές επιχειρήσεις. «Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος των Ελλήνων συναδέλφων και σε συνεργασία μαζί τους. Η Γαλλία είναι απολύτως αφοσιωμένη σε αυτήν την προσέγγιση». Απαριθμώντας τις πρόσφατες πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίες στον τομέα της άμυνας, ζήτησε ακόμα πιο φιλόδοξα βήματα στο προσεχές μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Rafale: Από τη Γαλλία στο FIR Αθηνών και από την Ακρόπολη στην Τανάγρα [Φωτογραφίες, βίντεο]

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr