Μακρόν στην Ευρωβουλή: Ανάγκη επενδύσεων στην άμυνα – Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος

Μακρόν στην Ευρωβουλή: Ανάγκη επενδύσεων στην άμυνα – Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος

Αναφορά στην Ελλάδα έκανε στην τριτολογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προ ολίγου ο Εμανουέλ Μακρόν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Αναφορά στην Ελλάδα έκανε στην τριτολογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προ ολίγου ο Εμανουέλ Μακρόν. Μιλώντας για την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της άμυνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι η Ελλάδα «έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των δαπανών» στο πεδίο αυτό και ότι πολλές χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται πολύ μακριά από το ΝΑΤΟϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

«Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της συλλογικής ασφάλειας», πρόσθεσε, άρα πρέπει να «εξετάσουμε και τη δημοσιονομική πτυχή» αυτού του στόχου. Η ανάγκη για τέτοιου είδους επενδύσεις – στην άμυνα, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη στις διαβουλεύσεις για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Μακρόν.

Σε ερώτηση για κοινές ευρωπαϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στις κοινές ελληνο-γαλλικές επιχειρήσεις. «Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος των Ελλήνων συναδέλφων και σε συνεργασία μαζί τους. Η Γαλλία είναι απολύτως αφοσιωμένη σε αυτήν την προσέγγιση». Απαριθμώντας τις πρόσφατες πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίες στον τομέα της άμυνας, ζήτησε ακόμα πιο φιλόδοξα βήματα στο προσεχές μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Rafale: Από τη Γαλλία στο FIR Αθηνών και από την Ακρόπολη στην Τανάγρα [Φωτογραφίες, βίντεο]

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή