Θεωρείο: Τετ α τετ Μητσοτάκη – Καϊλή

Θεωρείο: Τετ α τετ Μητσοτάκη – Καϊλή

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόσμος και κοσμάκης βρέθηκε αρχές της εβδομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο για να τιμήσει τη μνήμη του Νταβίντ Σασόλι. Παρούσα και η Εύα Καϊλή, η οποία ανεδείχθη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πηγή μου, μάλιστα, μου μετέφερε πως Μητσοτάκης και Καϊλή ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και είχαν σύντομη μεν, θερμή δε συνομιλία. Το Μαξίμου, άλλωστε, βλέπει θετικά την εκλογή μιας Ελληνίδας στη θέση αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, όπως φάνηκε και από χθεσινή ανάρτηση του Γρ. Δημητριάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνεχάρη την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τη «νέα γυναίκα και πολύ καλή φίλη» που «πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά δρώμενα».

Πλεύρης και Κωτσιόπουλος

Μια σειρά κρίσιμων θεμάτων χειρίζεται το τελευταίο διάστημα ο γ.γ. Υγείας Γ. Κωτσιόπουλος με κυριότερη τη διαπραγμάτευση με τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραχωρήσουν κλίνες για COVID στον δημόσιο τομέα. Μετά τις αρχικές επαφές του Πλεύρη, ο γενικός ανέλαβε δράση και έκανε τις διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να έρθουν στο Δημόσιο επιπλέον 300 κλίνες στην Αθήνα και 500 σε όλη τη χώρα. Αποτέλεσμα, ο υπουργός Πλεύρης να είναι πολύ ευχαριστημένος με τον γενικό.

Αποχαιρετά φίλους

Ηρθε Αμερικανός, φεύγει αρκετά Ελληνας. Ο λόγος για τον Τζ. Πάιατ, που ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα μας και βλέπει αρκετό κόσμο που θέλει να αποχαιρετήσει. Οσοι τον έχουν συναντήσει τελευταία λένε πως φαίνεται η στενοχώρια του που εγκαταλείπει την Ελλάδα, με την οποία δέθηκε στα σχεδόν έξι χρόνια της θητείας του στην Αθήνα. Προβλέπω το καλοκαίρι να τον ξαναδούμε στα μέρη μας με μαγιό.

Επαναπροσέγγιση

Εμπειρος παρατηρητής της διεθνούς σκακιέρας μού έλεγε πως το τελευταίο διάστημα ΗΠΑ και Τουρκία έχουν αρχίσει να λειαίνουν διαφορές και να κάνουν βήματα προσέγγισης. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν έρθει κοντά, καθώς η απόσταση που έχουν να διανύσουν είναι μεγάλη. Το βέβαιο είναι πως η Αθήνα παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις.

Στον Εύοσμο

Η πρόσφατη επίσκεψη του Τ. Θεοδωρικάκου στη Θεσσαλονίκη είχε και ένα ενδιαφέρον «ντεσού»: Επισκέφθηκε και τον Δήμο Ευόσμου, τον δεύτερο μεγαλύτερο του νομού και έναν από τους πιο «νεανικούς» στη χώρα, καθώς έχει 110 σχολεία! Συναντήθηκε με τον δήμαρχο και μίλησαν για θέματα ασφαλείας. Οπως έμαθα από τοπικούς παράγοντες, είναι η πρώτη φορά που υπουργός ΠΡΟΠΟ επισκέπτεται την περιοχή επισήμως, κάτι που έχει πολλαπλό ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή