Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια – Παρών και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια – Παρών και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Σύσκεψη με αντικείμενο τα πανεπιστήμια συνεκλήθη στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των βανδαλισμών, αργά το βράδυ της Πέμπτης, στο Κτίριο Διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, αλλά και της έντασης που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη με αντικείμενο τα πανεπιστήμια συνεκλήθη στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των βανδαλισμών, αργά το βράδυ της Πέμπτης, στο Κτίριο Διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, αλλά και της έντασης που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Στη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. 

Βανδαλισμοί στο Κτίριο Διοίκησης του ΕΜΠ

Υπενθυμίζεται ότι εκτεταμένοι βανδαλισμοί έγιναν χθες Πέμπτη το βράδυ, περί τις 11.30, στο Κτίριο Διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Το χτύπημα έγινε εξωτερικά με σπάσιμο πολλών τζαμιών, καθώς και με μπογιές που πετάχτηκαν στο εσωτερικό.

Η αντίδραση της πρυτανείας ήταν άμεση. Ενημέρωσε την ακαδημαϊκή κοινότητα για το γεγονός, παραθέτοντας και φωτογραφίες από τις καταστροφές, ενώ τόνισε: «Οι επιδιώξεις των βανδάλων είναι προφανείς, όπως και η οφειλόμενη αντιμετώπισή τους τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και κοινότητας του Ιδρύματος». Η πρυτανεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές για το γεγονός.

Απειλητικά συνθήματα στο ΟΠΑ

Ημέρες έντασης ήταν οι προηγούμενες και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, η πρώην ΑΣΟΕΕ) μετά την εισβολή και επίθεση σε καθηγητή του μέσα στο ίδρυμα την περασμένη εβδομάδα από μικρή ομάδα κουκουλοφόρων. Μετά την κατάληψη από ομάδα φοιτητών την περασμένη Παρασκευή, η οποία απεδείχθη σύντομη καθώς έληξε σε λίγες ώρες, από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας κατεγράφησαν μικρής κλίμακας επεισόδια που όμως στιγμάτισαν τη λειτουργία του ιδρύματος. Τη Δευτέρα, άγνωστοι είχαν μπει στο ίδρυμα και με σπρέι έγραψαν απειλητικά συνθήματα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή