Θεωρείο: Ο «πράσινος» Μητσοτάκης

Θεωρείο: Ο «πράσινος» Μητσοτάκης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή παρουσίαση του project «Απάτητα Βουνά» στον πρωθυπουργό από τον υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά δείχνει πως η κυβέρνηση έχει σταθερό προσανατολισμό στην πράσινη ατζέντα, την οποία η Αριστερά και η Κεντροαριστερά τη θεωρούσαν πάντα προέκτασή τους. Οπως σας έγραφα όμως την περασμένη εβδομάδα, έρευνα που έγινε από το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ μέτρησε πως οι Ελληνες δεν βλέπουν αυτόνομα τους Πρασίνους, αλλά μόνο ως κομμάτι του παραδοσιακού διπόλου. Και ο Μητσοτάκης το ξέρει αυτό, έχοντας κάνει την πράσινη ατζέντα βασικό κομμάτι της πολιτικής του. Και σε αυτό έχει και έναν καλό σύμμαχο, καθώς ο Αμυράς έχει επενδύσει στην πράσινη ατζέντα πολύ πριν μπει στην πολιτική.

Βάρος στην Κρήτη

Μένω στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς ο –Kρητικός– Μητσοτάκης θα ρίξει όπως φαίνεται και άλλο βάρος στην Κρήτη και δεν αποκλείεται να τον δούμε και υποψήφιο στη Μεγαλόνησο. Το ενδιαφέρον του πάντως για το νησί δεν θα το δείξει προεκλογικά. Την Τετάρτη μαθαίνω πως θα γίνουν εγκαίνια νέου κλειστού γυμναστηρίου στον Δήμο Κισσάμου, κάτι που είχε υποσχεθεί προσωπικά ο Κυριάκος στον δήμαρχο.

Επίθεση χάκερ

Επίθεση από χάκερ διαπίστωσε η Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής, καθώς υπήρξε προσπάθεια, από εξωτερική IP, απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής. Aμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η προσπάθεια τώρα επικεντρώνεται στο να εξευρεθεί ποιος έκανε την επίθεση.  

Η Τανάγρα και η δεξιά πτέρυγα

Αρκετό μελάνι χύθηκε για τη «φιέστα» στην Τανάγρα. «Σόου» το είπαν πολλοί, ενώ ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να το χαρακτηρίσει «κιτς». Η κριτική αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Την ώρα που ο Μητσοτάκης δίνει μάχη για το Κέντρο, θέλει να διασφαλίσει τα νώτα του από τα δεξιά. Και μια τέτοια εκδήλωση μπετονάρει το κοινό αυτό και εξουδετερώνει την κριτική εκ δεξιών. Μέχρι και ο Μπογδάνος πήγε και υπεραμύνθηκε της εκδήλωσης. Τι άλλο…

Περιοδείες

Κινητικότητα παρουσιάζει ο νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Π. Μαρινάκης, που έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες ανά την Ελλάδα. Oι περιοχές που επισκέφθηκε έχουν ένα κοινό: είτε η Ν.Δ. είναι πιο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις είτε δεν έχει κυβερνητική εκπροσώπηση. Για παράδειγμα, τον είδα σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Β΄ Πειραιά και στα δυτικά της Αθήνας. Συμπέρασμα: ζεσταίνει τον κομματικό μηχανισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή