Θεωρείο: Το στοπ της Ντόρας

Να σας πω τι έλεγε χθες η Ντόρα σε μεγάλο πηγαδάκι στο εντευκτήριο με βουλευτές…

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σας πω τι έλεγε χθες η Ντόρα σε μεγάλο πηγαδάκι στο εντευκτήριο με βουλευτές… Η πρώην υπουργός, με τη βαρύτητα που έχει ο λόγος της, σχολίαζε πως η «ασυλία» του Ανδρουλάκη από τη «γαλάζια» πλευρά πρέπει να σταματήσει. «Φτάνει πια με τον Ανδρουλάκη», είπε, παρακινώντας τους βουλευτές να σταματήσουν να «χαϊδεύουν» τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Δώρο στο Μαξίμου

Θα έλεγα πως στο Μαξίμου υποδέχτηκαν με… χαρά την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Σε ένα χρονικό σημείο που η κυβερνητική πλευρά είχε βρεθεί στα σχοινιά, έρχεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να μεταθέσει την ατζέντα σε ένα πολύ ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο με το κινηματικό σύνθημα «φύγετε», που θυμίζει την περασμένη δεκαετία. Πώς η κυβέρνηση να μην τρίβει τα χέρια της, καθώς στο γενικό πεδίο ο Μητσοτάκης έχει πολύ περισσότερα επιχειρήματα από το στενό μέτωπο της κακοκαιρίας, στο οποίο η κυβέρνηση για τρεις ημέρες ήταν απολογούμενη. Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε την ιδέα της πρότασης Τσίπρα, αλλά στην Κουμουνδούρου μάλλον δεν έχουν καθαρό μυαλό.

Με στόχο τον Ανδρουλάκη

Υπάρχει και η έτερη ανάγνωση, που λέει πως ο πραγματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η Ν.Δ., αλλά το ΚΙΝΑΛ. Αφενός, για να στριμώξει το κόμμα της Κεντροαριστεράς να πάρει θέση, αφετέρου, για να εγκαθιδρύσει τη θέση του ως του έτερου πόλου απέναντι στη Ν.Δ., αφού ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να δώσει το «παρών» στη Βουλή. Είναι μία λάθος ανάγνωση, καθώς όπως έλεγε παλιός νεοδημοκράτης υπουργός, ο Ανδρουλάκης δεν θα ψηφιστεί, από όποιον ψηφιστεί, ως υποψήφιος πρωθυπουργός αλλά θα λάβει κυρίως ψήφο διαμαρτυρίας. Συνεπώς, η απουσία από τη Βουλή είναι πλεονέκτημα αφού μένει ανέπαφος.

Απάντηση

Με μια εκτενή ανακοίνωση, ο Γ. Πατούλης απάντησε για την έλλειψη αλατιού εν μέσω κακοκαιρίας, λέγοντας πως η Περιφέρεια είχε και αλάτι και στόλο μηχανημάτων για εκχιονισμό. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι πως χθες ο Πατούλης, ο οποίος συνήθως είναι ήρεμος, απασφάλισε, πετώντας τις ευθύνες της διαχείρισης από πάνω του με αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

«Παρών»

Πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να έχει μία ψήφο λιγότερη την Κυριακή το βράδυ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έως τώρα υπερψήφιζε την πλειοψηφία, σκέφτεται να ψηφίσει «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας.

Δεδομένο είναι πάντως πως θα λάβει τον λόγο, με τις ίδιες πηγές να λένε πως η ομιλία του θα θυμίζει δεξιό μανιφέστο, που θα ασκεί κριτική από τα δεξιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή