Πρόταση μομφής – ΚΙΝΑΛ: «Ναι» στην πρόταση αλλά… όχι στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής – ΚΙΝΑΛ: «Ναι» στην πρόταση αλλά… όχι στον ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη της πρότασης δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης, αλλά και σαφές μήνυμα ότι η κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «μικροπολιτικό παιχνίδι».

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήριξη της πρότασης δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης, αλλά και σαφές μήνυμα ότι η κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «μικροπολιτικό παιχνίδι». Αυτή είναι η θέση του ΚΙΝΑΛ ενόψει της συζήτησης που ξεκινά απόψε στη Βουλή, όπως την εξέφρασε και επισήμως χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης (Open). O πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Μαξίμου και του πρωθυπουργού για τη διαχείριση του κύματος της κακοκαιρίας, επεκτείνοντας παράλληλα την κριτική του και σε άλλα πεδία, όπως η πανδημία. «Απεδείχθη περίτρανα πως το αφήγημα ότι ηγείται μιας κυβέρνησης με τεχνοκρατική επάρκεια δεν στέκει», υπογράμμισε.

«Προφανώς δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στα μικροπολιτικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο τέως πρωθυπουργός, «στην προσπάθειά του να βρει σωσίβιο για τον ίδιο, ρίχνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη». «Πώς είναι δυνατόν να ζητάς εκλογές και να προκαλείς μια διαδικασία που πιθανότατα θα εξελιχθεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση;» πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για να καταθέσει προτάσεις, έναντι μιας ακόμη «τοξικής σύγκρουσης», όπως προέβλεψε, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προφανώς δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στα μικροπολιτικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε με έμφαση τις διαχωριστικές γραμμές με την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανεύθυνο» το αίτημά του για εκλογές υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες. «Είχε πει πριν από μερικούς μήνες ότι θεωρεί αδιανόητο να ζητήσει εκλογές. Τότε είχαμε 50 νεκρούς την ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, ζητάει τώρα με 100 νεκρούς», είπε, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία στρατηγική, εμείς επιχειρούμε μια αντιπολίτευση που δημιουργεί πολιτικά γεγονότα με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Συνεχίζοντας για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών και αναφερόμενος και στη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως (με βάση τις μετρήσεις) «αν έβαζα το κομματικό συμφέρον, θα ήθελα εκλογές αύριο, αλλά το θεωρώ αδιανόητο και ανήθικο». Ξεκαθάρισε πάντως πως η Χαρ. Τρικούπη είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για αυτό το ενδεχόμενο, ενώ απέρριψε για ακόμη μια φορά τα σενάρια συγκλίσεων, τονίζοντας πως η εντολή που έλαβε από 270.000 πολίτες ήταν η ενδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ έναντι και των δύο πόλων με τη συνέχιση της αυτόνομης πορείας και μια σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή