Πρόταση μομφής: Ο προσανατολισμός του Κ. Μπογδάνου

Πρόταση μομφής: Ο προσανατολισμός του Κ. Μπογδάνου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στις φυλακές ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και την Ελληνική Λύση να έχει δείξει τα όρια της εντός της Βουλής, ο διαγραφείς από την ΝΔ για αντικομμουνιστικό παραλήρημα του ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την ομιλία του σήμερα στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε πως προσανατολίζεται να διεκδικήσει ρόλο εκφραστή της ακροδεξιάς πτέρυγας του πολιτικού συστήματος.

Με φράσεις που προδιαθέτουν για ένα εκ μέρους του «παρών» στην αυριανή ψηφοφορία, ο κ. Μπογδάνος εμφάνισε εαυτόν ως εκπρόσωπο -όπως είπε- δυσαρεστημένων από την κυβέρνηση ψηφοφόρων της ΝΔ.

Παράλληλα και μεταξύ άλλων αντέγραψε αφενός τους Χρυσαυγίτες και την Ελλ.Λύση ανεβάζοντας τους τόνους κατά των προσφύγων και μεταναστών, και αφετέρου ειδικά το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ζητώντας μεταξύ άλλων κι εκείνος την κατάρριψη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Ούτε από τη σημερινή ομιλία του δε απουσίασε ο αντικομμουνισμός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπογδάνος διεγράφη από την ΝΔ, καθώς επαναφέροντας το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον δημόσιο λόγο, είχε επαναλάβει παλαιότερη ρήση σύμφωνα με την οποία για την Ελλάδα οι κομμουνιστές συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους Τούρκους.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή