Σπήλιος Λιβανός: Το βίντεο με τις δηλώσεις για τις πυρκαγιές που έφεραν την αποπομπή

Σπήλιος Λιβανός: Το βίντεο με τις δηλώσεις για τις πυρκαγιές που έφεραν την αποπομπή

Οι δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 και η αντίδραση του Σπήλιου Λιβανού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποπέμφθηκε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, λόγω της αντίδρασής του στις δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007.

Ειδικότερα, στις 2 Φεβρουαρίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, δήλωσε ενώπιον του Σπήλιου Λιβανού πως το 2007 «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» και συμπλήρωσε: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» σημειώνουν πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το περιστατικό έφερε στο «φως» η ιστοσελίδα ilialive.gr. Πιο αναλυτικά, στις 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας δήλωσε απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…».

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος να λέει.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σπάρτης.

Στη συνέχεια, παρεμβαίνει στέλεχος προκειμένου να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό. Εκείνη τη στιγμή, παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός λέγοντας: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία». Ακολούθησε γέλιο…

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή