Εγκρίθηκε δωρεά του «Νιάρχος» για το παιδιατρικό νοσοκομείο

Εγκρίθηκε δωρεά του «Νιάρχος» για το παιδιατρικό νοσοκομείο

Με τις θετικές ψήφους της Ν.Δ., του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, και με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στη θέση «παρών».

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις θετικές ψήφους της Ν.Δ., του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, και με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στη θέση «παρών», εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώθηκε σύμβαση δωρεάς από το κοινωφελές Ιδρυμα Στ. Νιάρχος, στόχος της οποίας είναι η κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Σύγκρουση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ πυροδό- τησε ο ισχυρισμός της κ. Τζάκρη ότι «οι θάνατοι από COVID σε λίγο θα υπερβούν ακόμα και τα θύματα του Εμφυλίου».

«Με το “παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ καθιστά τον εαυτό του απόντα από την ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίχως να αλλάζει την εξαρχής διατυπωθείσα θέση του να μην υπερψηφίσει το νομοθέτημα, εξαπέλυε εκ νέου σφοδρές επιθέσεις στην κυβέρνηση για την επιλογή της να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού και όχι δημοσίου δικαίου. Οι τόνοι ανέβηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένα εκ των οποίων χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, γενικεύοντας τη συζήτηση επί θεμάτων συνολικής πολιτικής στον χώρο της υγείας. Η κ. Θεοδώρα Αυγέρη, απευθυνόμενη σε κυβερνητικά στελέχη και μέλη της πλειοψηφίας, είπε: «Δεν είστε μόνο πολιτικά μικρόψυχοι και αγύρτες. Είστε σεσημασμένοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες». Λίγο αργότερα, ο κ. Σωκρ. Φάμελλος ανέφερε: «Είστε πολιτικά ανήθικοι, είστε κυνικοί, προσβάλλετε τη δημοκρατία». Είχε, μάλιστα, προηγηθεί η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, μιλώντας για την πανδημία, είπε μεταξύ άλλων: «Θα έλεγα μάλιστα, κ. υπουργέ, ότι οι θάνατοι από COVID σε λίγο θα υπερβούν ακόμα και τα θύματα του Εμφυλίου». Η φράση αυτή προκάλεσε εντονότατη αντίδραση από την πλειοψηφία: «Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Ο πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του», τονίστηκε σε ανακοίνωση της Ν.Δ.

Από τη συζήτηση για το παιδιατρικό νοσοκομείο ξεχώρισε η τοποθέτηση της κ. Μίνας Γκάγκα, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προσφέρει σε όλους τους γιατρούς του συστήματος υγείας τη δυνατότητα που σήμερα έχουν οι πανεπιστημιακοί και οι στρατιωτικοί γιατροί για άσκηση –παράλληλα με τα νοσοκομειακά τους καθήκοντα– ελεύθερου επαγγέλματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή