Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η απολογία Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η απολογία Καλογρίτσα

Ενα βήμα πριν από τη συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκεται πλέον η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η ανάκριση τελειώνει πριν από το τέλος του μήνα και σε περίπτωση παραπομπής, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πριν από τη συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκεται πλέον η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η ανάκριση τελειώνει πριν από το τέλος του μήνα και σε περίπτωση παραπομπής, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται προς το τέλος της, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η απολογία του επιχειρηματία και εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, ενώ την Πέμπτη έχει κληθεί σε απολογία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς. Κατά την απολογία του χθες ο Χρήστος Καλογρίτσας επέμεινε μέχρι κεραίας σε όσα έχει ήδη καταγγείλει, σχετικά με το παρασκήνιο που προηγήθηκε της συμμετοχής του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Καλογρίτσας, ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξίας Κιουπτίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν προϊόν προσυνεννόησης με τον τότε υπουργό Νίκο Παππά, με σκοπό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πώς εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για να πληρωθεί η εγγυητική επιστολή που ήταν απαραίτητη για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, ενώ πρόσθεσε ότι ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς υπήρξε «οργανωτής» της όλης επιχείρησης για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

Επέμεινε στις καταγγελίες του και κατονόμασε τον Νίκο Παππά ως «οργανωτή» της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών.

Επίσης ανέφερε ότι ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που έκλεισε τη συμφωνία με τον λιβανέζικο όμιλο CCC για τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε τη σχετική συμφωνία για την καταβολή των χρημάτων ως εικονική σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Χρήστο Καλογρίτσα. Πρόσθεσε μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι προέβη στις καταγγελίες για το παρασκήνιο του διαγωνισμού και την εμπλοκή σε αυτό του Νίκου Παππά, όταν ο λιβανέζικος όμιλος στράφηκε εναντίον του δικαστικά, διεκδικώντας τα 3 εκατ. από μια συναλλαγή που ήταν εικονική και σκοπό είχε να εξυπηρετηθεί το σχέδιο της τότε κυβέρνησης για να αποκτήσει κανάλι. Σε ό,τι αφορά τυχόν εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων στο παρασκήνιο αυτό, σε σχετική ερώτηση της ανακρίτριας ο Χρήστος Καλογρίτσας απάντησε ότι «δεν επιθυμεί να απαντήσει», ενώ σε άλλη ερώτηση, αν είχε προσυμφωνήσει με κάποιους πριν προβεί στις καταγγελίες, είπε ότι «ουδέποτε με κανέναν και για κανέναν λόγο».Και ενώ η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών «τρέχει» και το ενδεχόμενο ενός Ειδικού Δικαστηρίου– και μάλιστα σύντομα– είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό, για τη Novartis και το σκάνδαλο με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών με μόνα στοιχεία τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Την προσεχή Παρασκευή έχει κληθεί ως κατηγορουμένη σε απολογία η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και ήταν εκείνη που χειρίστηκε τις ανακρίσεις με σειρά πράξεων και παραλείψεων για τις οποίες διώκεται για σωρεία αδικημάτων.

Η κ. Τουλουπάκη θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της, ενώ σε απολογία θα κληθούν και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης που υπηρετούσαν εκείνη την εποχή στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων, τελευταίος θα κληθεί σε απολογία ο πρώην υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος, που κεντρικό πρόσωπο της παραπομπής από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, με βάση τις διατάξεις του Ειδικού Δικαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή