Νέας Δημοκρατία: Συνέδριο με πολλαπλά μηνύματα

Νέας Δημοκρατία: Συνέδριο με πολλαπλά μηνύματα

Κεντρικός στόχος του Μαξίμου, η ανάδειξη και η προβολή του κυβερνητικού έργου

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προετοιμασία για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα γίνει από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στο Metropolitan Expo, έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, καθώς πρόκειται για ένα προεκλογικό συνέδριο που θα εκπέμψει συγκεκριμένα μηνύματα. Η οργανωτική επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει ήδη ανακοινωθεί και έχει πιάσει δουλειά, με τον κεντρικό στόχο του συνεδρίου να είναι η ανάδειξη και προβολή του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς βρισκόμαστε ούτως ή άλλως σε προεκλογικό έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα υπάρχουν βίντεο ανά θεματική ενότητα που θα αναδεικνύουν το κυβερνητικό έργο στην υγεία και όσα έγιναν την περίοδο της πανδημίας, την οικονομία, προτάσσοντας τη μείωση των φόρων και τη στήριξη των πιο ευάλωτων, μέχρι και τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, τον Ποινικό Κώδικα, τη στήριξη των γυναικών, την ενεργειακή αναβάθμιση, τα έργα υποδομής και την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια, το μεταναστευτικό και τον τουρισμό. Θα πρόκειται δηλαδή για μια πλήρη παρουσίαση του κυβερνητικού έργου, ενώ τον λόγο θα λάβουν όλοι οι υπουργοί για να κωδικοποιήσουν όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια.

Δεύτερο στοιχείο που αναμφίβολα θα υπάρχει έντονα καθώς πρόκειται για κομματικό συνέδριο, είναι η συσπείρωση και η ενεργοποίηση του κόμματος ενόψει των εκλογών. Η Ν.Δ. αποτελεί –με διαφορά από το δεύτερο– το πιο ισχυρό κόμμα σε επίπεδο οργάνωσης και κομματικής βάσης. Αυτό ο πρωθυπουργός το γνωρίζει πολύ καλά, εξ ου και η εντολή στον νέο γραμματέα Παύλο Μαρινάκη είναι να γυρίσει έως τις επόμενες εκλογές –που επισημαίνεται σε όλους τους τόνους πως θα γίνουν το 2023– δύο φορές όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, στο συνέδριο αναμένεται πλην της κομματικής τόνωσης να υπάρξουν και αναφορές για το τι εκφράζει σήμερα η Ν.Δ.: είναι ένα σύγχρονο κόμμα που εκπροσωπεί πολίτες σε ένα φάσμα που ξεκινάει από την Κεντροαριστερά και το Κέντρο και φτάνει έως τη δημοκρατική λαϊκή δεξιά.   

Σε πρώτο πλάνο οι πο-λίτες και όχι το κόμμα, λέει η Πειραιώς – Για την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής θα δοθεί βάση στα νεότερα στελέχη και σε γυναίκες.

Καθημερινότητα  

Το έτερο βασικό στοιχείο που αναμένεται να αναδειχθεί στο συνέδριο είναι πως η Ν.Δ. θέλει να κριθεί κυρίως για όσα έκανε για τους πολίτες και κατά πόσο βελτίωσε τη ζωή τους. «Σε πρώτο πλάνο θα είναι οι πολίτες και όχι το κόμμα», λέει κυβερνητική πηγή στην «Κ».

Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί ήδη μια ειδική «ομάδα εργασίας» που συνδέει Μαξίμου και Πειραιώς, με την επίβλεψη του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη από πλευράς Μαξίμου και του γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Μπρατάκου αλλά και του νέου γραμματέα της Π.Ε. Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη από το κόμμα. Ο τελευταίος, ήδη, έχει ξεκινήσει περιοδείες σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά και σε νομούς της χώρας συναντώντας φορείς και μέλη του κόμματος, μεταφέροντας προβλήματα ώστε να υπάρξουν λύσεις.  

Το συνέδριο θα εκλέξει και νέα Πολιτική Επιτροπή. Πληροφορίες λένε πως η νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος θα είναι ανανεωμένη, δίνοντας βάση στα νεότερα στελέχη του, αλλά και σε γυναίκες που θα στελεχώσουν την Π.Ε. Η ηλικία και το φύλο δεν θα είναι πάντως το μείζον κριτήριο, αφού τον πιο σημαντικό ρόλο θα παίξει το βιογραφικό και η προσφορά των υποψηφίων, άλλωστε αυτό το έχει τονίσει πολλάκις και ο γραμματέας της Π.Ε. Παύλος Μαρινάκης. Τέλος, στα ενδιαφέροντα που αναμένεται να δούμε είναι πως στο συνέδριο θα κυριαρχεί η ψηφιοποίηση τόσο της διοργάνωσης όσο και άλλων εσωτερικών διαδικασιών στο κόμμα, σε συνέχεια των εσωκομματικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν υβριδικά τον Νοέμβριο, του μητρώου μελών, του περασμένου συνεδρίου του κόμματος αλλά και της νεολαίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή