Κατ. Σακελλαροπούλου: Συνεχάρη τον Σταϊνμάιερ για την επανεκλογή του

Κατ. Σακελλαροπούλου: Συνεχάρη τον Σταϊνμάιερ για την επανεκλογή του

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του» αναφέρει στην ανάρτησή της η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επανεξελέγη Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, με 1045 ψήφους, επί συνόλου 1472 εκλεκτόρων, εκ των οποίων ψήφισαν σήμερα οι 1437. Υπήρξαν 12 άκυρες ψήφοι και 86 αποχές.

Ο υποψήφιος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Μαξ Ότε έλαβε 140 ψήφους, ο υποψήφιος της Αριστεράς Γκέρχαρντ Τράμπερτ 96 ψήφους και η υποψήφια των Ελεύθερων Ψηφοφόρων Στέφανι Γκεμπάουερ 58 ψήφους. Ο κ. Σταϊνμάιερ εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία, καθώς συγκέντρωσε τις ψήφους περισσότερων από τους μισούς εκλέκτορες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή