Οικονόμου για Ουκρανικό: Η Ελλάδα ταυτίζεται με το ΝΑΤΟ – Η σύγκρουση δεν θα ωφελήσει κανέναν

Οικονόμου για Ουκρανικό: Η Ελλάδα ταυτίζεται με το ΝΑΤΟ – Η σύγκρουση δεν θα ωφελήσει κανέναν

«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα την εντεινόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα την εντεινόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια ενίσχυσης της χώρας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, που δικαιώνεται από τα όσα συμβαίνουν στο διεθνές περιβάλλον, από τις διαρκείς προκλήσεις της Άγκυρας».

Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο της ΕΡΤ3, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια η χώρα μας έχει κάνει μεγάλα άλματα σε ό,τι αφορά το διπλωματικό πεδίο, την εξωτερική της πολιτική, τις συμφωνίες της με μεγάλες δυνάμεις» και υπογράμμισε τόσο την υπογραφή συμφωνιών οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο όσο και τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία.

Αναφερόμενος στο ουκρανικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η χώρα μας προφανώς και ταυτίζεται στην αντιμετώπιση του ζητήματος με τους συμμάχους και τους εταίρους της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά είναι ένας αξιόπιστος και έντιμος συνομιλητής με τη Ρωσία, όπως αυτό έχει αναδειχθεί». Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως η τοποθέτηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι η σύγκρουση δεν θα ωφελήσει κανέναν. 

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της ενεργειακής θωράκιση της χώρας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση, το υπουργείο Ενέργειας, η ΡΑΕ και η ΔΕΠΑ, έχουν επεξεργαστεί σενάρια, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είτε αυτό έχει να κάνει με τον εφοδιασμό με LNG, είτε έχει να κάνει με την αλλαγή του μείγματος παραγωγής ρεύματος από εναλλακτικούς πόρους.

Σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια του ρεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ζούμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο σε όλο τον κόσμο, οικογένειες, αγρότες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, όλοι είμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες αυξήσεις στους λογαριασμούς μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Τόνισε ωστόσο πως «είναι πάνω και πέρα και έξω από τις δυνατότητες κάθε χώρας να μηδενίσει την επιρροή αυτών των αυξήσεων», ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και η ΔΕΗ θα συνεχίσουν να ενισχύουν τους καταναλωτές όσο διαρκεί το ράλι ανατιμήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως «τις εκλογές να τις περιμένετε το 2023, στην ώρα τους. Όσοι επεξεργάζονται αυτά τα σενάρια διαβάζουν τη δική μας διακυβέρνηση με όρους του παρελθόντος».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου, τονίζοντας ότι «δεν διαγράφηκε επειδή μιλούσε έντονα εναντίον της κυβέρνησης. Διαγράφηκε, διότι, υιοθετώντας μια ρητορική και επιχειρήματα που είναι τελείως ξένα προς την πραγματικότητα, δυσφημούσε την πατρίδα μας στο εξωτερικό».

«Εάν κάποιος θέλει να ισχυρίζεται στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη ή ότι η χώρα λειτουργεί στα πρότυπα και τα μοντέλα άλλων χωρών που δεν έχουν διαγράψει και τις καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά το σεβασμό της Δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας των Θεσμών και της Δικαιοσύνης, μπορεί να το κάνει χωρίς τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή