Σακελλαροπούλου από Ιωάννινα: Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας, εμπνεόμαστε από το νόημα των αγώνων τους

Σακελλαροπούλου από Ιωάννινα: Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας, εμπνεόμαστε από το νόημα των αγώνων τους

Στα Ιωάννινα για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας και εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους», είναι το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τιμά με την παρουσία της τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Μπιζανομάχων, δήλωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, μία επέτειο με ιδιαίτερα συμβολική σημασία για τον ελληνισμό. Ογδόντα πέντε ημέρες σκληρών μαχών με κορυφαία τη Μάχη του Μπιζανίου δικαίωσαν με περιφανή νίκη τον ενθουσιασμό και τον άδολο πατριωτισμό των Ελλήνων. Επανέφεραν στον εθνικό κορμό την προαιώνια ελληνική γη της Ηπείρου και ενσωμάτωσαν στην Ελλάδα τα Γιάννενα, πόλη εθνικών ευεργετών, πολυμήχανων εμπόρων, επιδέξιων τεχνουργών και δασκάλων του Γένους. Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας και εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή