Στο αγροτικό επενδύουν Τσίπρας και Ανδρουλάκης

Στο αγροτικό επενδύουν Τσίπρας και Ανδρουλάκης

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε Αργολίδα και Λάρισα, αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βοιωτία δείχνει πως οι δύο αρχηγοί επιλέγουν από πολύ νωρίς να βρίσκονται κοντά στον αγροτικό κόσμο.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε Αργολίδα και Λάρισα, αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βοιωτία δείχνει πως οι δύο αρχηγοί επιλέγουν από πολύ νωρίς να βρίσκονται κοντά στον αγροτικό κόσμο. Η δυσαρέσκεια που έχει καταγραφεί στην περιφέρεια είναι μεγάλη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επισημαίνουν πως το κόστος της ενέργειας έχει φέρει πολλούς παραγωγούς σε δεινή θέση. Το κακό κλίμα έχει μεταφερθεί και σε γαλάζιους βουλευτές που έχουν αρχίσει να πιέζουν με τη σειρά τους τους αρμόδιους υπουργούς. Και αυτό είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιήσουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης στις εξορμήσεις που κάνουν σε χωριά και κωμοπόλεις.

Μετά την πρωτοβουλία του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει άλλη μια αναμέτρηση στη Βουλή. Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εξαπάτηση των αγροτών «με την ανακοίνωση μέτρων ανεπαρκών και κατώτερων των περιστάσεων μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή να απαντήσει:

• «Γιατί δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών;

Για ανεπαρκή μέτρα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα παρέμβαση Τσακαλώτου μετά τις αντιδράσεις.

• Σκοπεύει, έστω και τώρα, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους, όπως την επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες, καθώς και τη στοχευμένη επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος με στόχο την αντιστάθμιση του υπέρογκου κόστους της ρήτρας προσαρμογής;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε αγρότες στον Ορχομενό, τόνισε: «Πρωτογενής τομέας, ανταγωνιστικότητα, κόστος παραγωγής, εξωστρέφεια, ώστε να προκύψει ένα εγχειρίδιο, που θα είναι για εμάς ένα ευαγγέλιο για το μέλλον. Και αυτό είναι μια προσωπική μου δέσμευση, για να σας δείξω με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι θα είναι προτεραιότητά μας η επένδυση στους αγρότες μας και στην αγροτική παραγωγή μακροπρόθεσμα για τον ελληνικό λαό και για όλους εσάς που κάνετε πολύ μεγάλους κόπους και μεγάλες θυσίες».

Εξηγήσεις

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνέντευξή του στην «Κ» δεν μετριάστηκαν από τις διευκρινιστικές δηλώσεις που έκανε. Με νέα παρέμβασή του στο Mega επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Παραδέχτηκε πως η διατύπωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαλέγει καλούς συμβούλους δεν ήταν η σωστή. Σε σχέση με την «ανασφάλεια» που του καταλόγισε, εξήγησε πως δεν χρειάζονται «μερικά πράγματα που κάνει για να ισχυροποιήσει τη θέση του, ενώ δεν τον αμφισβητεί κανένας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή