Βουλή: Θαυμασμός Βελόπουλου για Πούτιν και ακραίος λόγος Βαρουφάκη

Βουλή: Θαυμασμός Βελόπουλου για Πούτιν και ακραίος λόγος Βαρουφάκη

Στις επικρίσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνη απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μόνο το ΚΙΝΑΛ να τάσσεται, παρά τις επιμέρους ενστάσεις, υπέρ της αποστολής αμυντικού υλικού από τη χώρα μας στην Ουκρανία, τα τέσσερα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίσθηκαν χθες στη Βουλή κατά την έκτακτη συζήτηση για τη ρωσική εισβολή εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και την ανησυχία τους για τις αναμενόμενες επιπτώσεις στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα το προσεχές διάστημα.

«Εχουμε όλοι την υποχρέωση να καταδικάσουμε απερίφραστα τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας σε μια ανεξάρτητη χώρα, αλλά και να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μ. Κατρίνης. Ωστόσο, ορισμένες αναφορές του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ σε σημεία της εξωτερικής πολιτικής, όπως το ότι χαρακτήρισε φιάσκο την προ της εισβολής συνάντηση του κ. Ν. Δένδια με τον κ. Λαβρόφ, αλλά και εκείνο της ελληνικής απάντησης στις ανθελληνικές αιτιάσεις της Τουρκίας στα Ηνωμένα Εθνη, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών: «Για τα βαριά εθνικά θέματα, όπως είναι η απάντηση στην τουρκική επιστολή, που μένει αναπάντητη, μην μπαίνετε σε μικροκομματικούς πειρασμούς να καταλογίζετε ολιγωρία στην κυβέρνηση. Δεν μιλούμε για κατάθεση αγωγής σε πρωτοδικείο εδώ. Να έχετε στοιχειωδώς την αίσθηση ότι όταν υπάρχει καθυστέρηση υπηρετεί εθνική σκοπιμότητα η καθυστέρηση. Και αν θέλετε πληροφόρηση, δεν σας την αρνήθηκα ποτέ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Στις επικρίσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνη απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ρωσία σήμερα διατηρεί σχέσεις με ακροδεξιά μορφώματα και σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, είπε για τον Ρώσο Πρόεδρο: «Ναι, ο Πούτιν έφτιαξε τη Ρωσία. Είναι μια αλήθεια. Αυταρχικός, ακραίος; Ναι. Ομως, για τη χώρα του είναι ηγέτης. Θαυμάσαμε αυτό που έκανε, δεν θαυμάζουμε και καταδικάζουμε αυτό που κάνει». Φράσεις που σχολιάσθηκαν από τον πρωθυπουργό: «Θεωρώ θλιβερό το γεγονός ότι στο εθνικό Κοινοβούλιο υπάρχει πολιτικό κόμμα το οποίο εκφράζει τον θαυμασμό του προς το πολιτικό μεγαλείο του προέδρου Πούτιν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος λίγο αργότερα επέκρινε και τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 για την επιλογή του να καταφύγει σε ύβρεις κατά τη δική του ομιλία. Είχε πει ο κ. Γ. Βαρουφάκης: «Δεν είστε για πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ενας επιχειρηματίας της πολιτικής είστε, ένας διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή