Βουλή: Μετωπική σύγκρουση για ενεργειακή κρίση και ανατιμήσεις

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση για ενεργειακή κρίση και ανατιμήσεις

Σε τροχιά μετωπικών συγκρούσεων βρίσκονται καθημερινά η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, κυρίως την αξιωματική, με επίκεντρο τις παγκοσμίως αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της ενέργειας και της ακρίβειας.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά μετωπικών συγκρούσεων βρίσκονται καθημερινά η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, κυρίως την αξιωματική, με επίκεντρο τις παγκοσμίως αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της ενέργειας και της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για «επιμονή στη μικροπολιτική αντιμετώπιση κορυφαίων ζητημάτων για την πατρίδα μας και όλο τον πλανήτη», κατηγορώντας τον κ. Αλ. Τσίπρα πως «είτε δεν αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον είτε συνειδητά ψευδολογεί, όπως το συνηθίζει». Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου στάθηκαν νέες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μεσσηνία όπου περιόδευσε: «Η ακρίβεια πλέον παίρνει διαστάσεις κοινωνικής κρίσης, που θα ξεπεράσει ίσως και τις δύσκολες στιγμές των πρώτων μνημονιακών χρόνων. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παρίστανε τον τροχονόμο των καρτέλ. Δεν έχει έγνοια να στηρίξει την κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «τούτη την ώρα η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση της ευθύνης. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη διέξοδος για να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναστήσουμε στα πόδια της την κοινωνία, που κινδυνεύει με μια νέα λεηλασία». Ως προς το προαναφερθέν σχόλιο του κ. Οικονόμου, δε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος επανήλθε σε υψηλούς τόνους, χαρακτηρίζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «εθνικό ψεύτη» και προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί δίχως αστυνομική προστασία να περιοδεύσει ανά τη χώρα και να συζητήσει με τους πολίτες, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας.

«Χρειάζεται άμεσα ένα πλέγμα μέτρων, τα οποία θα προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μάς δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε πολιτικές που μέχρι χθες απαξίωνε ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης.

Χθες στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για «τεράστια πολιτική υποκρισία», αφού συνυπογράφουν τις πολιτικές της Ε.Ε. και στον τομέα της ενέργειας. «Εάν δεν δράσουμε, θα πεινάσουμε», υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ελλ. Λύση, ενώ ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχ. Κριθαρίδης, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός δεν πορεύεται με βάση το συμφέρον των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά το συμφέρον των ολιγαρχών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή